Nedjelja rezervirana za koncert beogradskog benda S.A.R.S.

Nakon koncerta Putokaza u petak, čiju galeriju fotografija možete pogledati ovdje, Ljeto u Gradu Zrinskih dovodi danas u nedjelju na jezeru Starog grada s početkom u 21 sat koncert poznatog beogradskog benda S.A.R.S.

Osnovali su ga 2006. godine u Beogradu Aleksandar Luković – Lukac i Dragan Kovačević – Žabac. U fuziji glazbenih pravaca i ideja koje su utjecale na ovaj dvojac (reggae, ska, hip hop…) nastaje i jedinstveni zvuk i stil benda.

Godine 2007. S.A.R.S. (nije kratica za boleštinu već za Sveže amputirana ruka Satriania) snimaju svoju prvu pjesmu pod nazivom Budjav Lebac, objavljuju je na internetu i postižu nevjerojatno veliku popularnost na prostoru čitave regije.

Uspjeh i prihvaćenost ove pjesme poseban je sociološki i kulturološki fenomen, pogotovu uzimajući u obzir da se tada radilo o potpuno anonimnom bendu, bez ikakve novčane podrške i klasične medijske promocije. Objavili su do sad četiri albuma – S.A.R.S., Perspektiva, Kuća časti i Ikone pop kulture (koji je početkom godine objavljen kao free download).

S.A.R.S. je u vremenu od izdanja svog debitantskog albuma 2009. godine do danas održao na stotine koncerata (…ove godine, u dosad nezabilježenom rekordnom roku, rasprodali su i zagrebačku Tvornicu i to tri dana zaredom!) i trenutno je jedan od najtraženijih autorskih bendova u regiji.

Dođite stoga obavezno u nedjelju do jezera Staroga grada i uvjerite se i sami u ogromnu glazbenu energiju i hipnotičku plesnu moć nevjerojatnih S.A.R.S.-ovaca!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije