ODRŽANA JAVNA TRIBINA

VIDEO I FOTO Ovako bi trebao izgledati kompleks otvorenih bazena u Čakovcu

Idejnim projektom planirana je izgradnja jednog vanjskog otvorenog bazena površine 1.200 m2 s tri plivačke trake u duljini od 50m te dječji bazen sa splash tornjom

U utorak je u Domu sindikata u Čakovcu održana javna tribina na temu Otvoreni bazeni u Čakovcu. Kako je i najavljeno, na tribini je predstavljen Idejni projekt samog kompleksa otvorenih bazena, koji se planiraju graditi uz sadašnje zdanje Gradskih bazena Marija Ružić.

Idejni projekt predstavio je Mislav Muršić iz tvrtke Urbane ideje iz Samobora koja je odabrana za izradu, a iza sebe ima već slična iskustva iz drugih hrvatskih gradova. Za govornicom su mu se pridružili i Ninoslav Šipoš, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i prostorno uređenje Grada Čakovca, direktor Gradskog poduzeća EKOM, Miodrag Novosel, predsjednik gradske Zajednice sportova, Bojan Ružić te pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću, David Vugrinec.

Idejnim projektom planirana je izgradnja jednog vanjskog otvorenog bazena površine 1.200 m2 s tri plivačke trake u duljini od 50m, zatim dječji bazen sa splash tornjom, dječje splash igralište, slobodnostojeća zgrada ljetnog ulaza, ekstenzija postojeće kuhinje, ekstenzija postojeće strojarnice koja se nalazi u podrumu zgrade i uređenje vanjskih površina poput terase, dječjeg igrališta i zelenih površina.

U sklopu projekta sagledane su i prostorne mogućnosti organizacije šire zone, s posebnim naglaskom na smještaj vanjskih teniskih terena, točnije, njih osam i teniske dvorane s klupskim prostorijama. Sam prostor otvorenih bazena, ovim je idejnim projektom podijeljen u 4 zone: vodenu, javnu, dječju i lounge zonu.

Među okupljenim građanima zainteresiranima za ovu temu, na javnoj tribini su bili i predstavnici čakovečkih plivačkih klubova s kojima su razmatrane mogućnosti korištenja vanjskog bazena, a govorilo se i o mogućim cijenama ulaznica, kao i o samom načinu ulasku u cijeli kompleks. Ideja je da se za vrijeme ljetnih mjeseci objedini korištenje unutarnjih i vanjskih bazena, tj. da jedna ulaznica vrijedi i za otvorene i zatvorene bazene, dok će biti moguće ući i kroz poseban vanjski ulaz.

Građane su zanimale teme poput dubine samih bazena, mogućnosti odvijanja vodenih sportova poput vaterpola, sam kapacitet, radovi, itd. Za ovaj idejni projekt iz gradskog proračuna je izdvojeno 50.000 kuna, dok se vrijednost izgradnje cijelog kompleksa zaokružuje na 2 milijuna eura.

Dodajmo tome da će iduća javna tribina u organizaciji Grada Čakovca biti na temu uređenja Trga Republike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije