MEĐIMURSKI FAŠNIK Metss osigurao novčane nagrade za naj maske

Fašnička događanja u Čakovcu započinju u subotu 25. veljače i to uobičajeno Dječjim fašnikom koji okuplja preko 800 djece iz dječjih vrtića. Dječji je fašnik s preko 25 grupa jedan od najvećih u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a u Čakovcu se odvija već četvrt stoljeća.

Mimohod kreće u subotu u 10 sati, uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra Čakovec i Čakovečkih mažoretkinja. Nakon predstavljanja skupina na pozornici, za sve sudionike Dječjeg fašnika osigurane se besplatne krafne i čaj.

Nakon mimohoda, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač sa svojim zamjenicima i djelatnicima Turističke zajednice grada Čakovca počastit će građane krafnama. Osigurano je 2 tisuće krafni i to od sponzora manifestacije – Čakovečkih mlinova d.d.

U nedjelju 26. veljače u 15 sati pak započinje tradicijski Fašnik. Prijavljeno je 800-njak sudionika, a program vodi popularni Pepsi z Mikavca. Program na glavnoj bini završava suđenjem krivcu za sve nedaće protekle godine te izvršenjem kazne. Nakon paljenja Fašnika, za fešta se nastavlja se u šatoru na Trgu Republike, a za dobru zabavu pobrinut će se grupa Flash. Naravno, nagrađivat će se i najbolje maske.

– METSS d.o.o. iz Čakovca osigurao je sponzorstvo u iznosu od 5.000,00 kn kojim ćemo nagraditi najbolje maske ove nedjelje. Stoga budite kreativni i maštoviti, možda će vam se isplatiti! – kaže Boška Ban Vlahek, voditeljica Turističkog ureda.

Inače, ovo je 53. Međimurski fašnik za redom, a upravo je to bila prva manifestacija koji je prije više od pola stoljeća organizirano održana u Čakovcu, te zbog koje je i osnovana Turistička zajednica Grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije