Advent u gradu Zrinskih: Čakovečka božićna idila se nastavlja

Prošle subote obilježili smo početak Adventa u gradu Zrinskih paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu i bogatim programom. Ove subote, također nas očekuje zanimljiv i raznovrstan program za sve, te se posebna pažnja pridaje obilježavanju svetog Nikole koji je ujedno i zaštitnik crkve u Čakovcu.

Blagdan svetog Nikole, ili kako se još naziva Nikolinje, označava početak božićnog ciklusa, običaja i rituala. U narodnim je običajima sv. Nikola najpoznatiji kao predbožićni darivatelj, danas najviše djece.

U sklopu Adventa u gradu Zrinskih, Turistička zajednica grada Čakovca u suradnji s Društvom ‘Naša djeca’ Čakovec organizira ”Ledeno kraljevstvo”- djeci za Božić koje će se održati u Centru za kulturu, s početkom u 10 sati.

Koordinator Ledenog kraljestva je Gordana Šoltić Siladi koja svojim nesebičnim trudom i radom, te ljubavi prema gradu širi dobrotu i blagostanje u ovo blagdansko vrijeme. Za glazbeni dio je zaslužna Roberta Taradi, za kostime i scenografiju su se pobrinule Smilja Gruić i Rada Magić dok su uloge preuzele Nives Lisjak i Sanja Vincetić.

U programu Ledenog kraljevstva ove godine sudjeluju: Studio suvremenog plesa “Teuta, DV “Cvrčak”, Čakovečki mališani, DV “Loptica”, Plesni studio “Vivona”, Plesni centar “Livi”, DV “Bambi”, DV ”Vjeverica”, DV ”Krijesnice” i Čakovečke mažoretkinje. Svi ste dobrodošli!

Uz Ledeno kraljevstvo se veže i doček Svetog Nikole koji će biti organiziran na Franjevačkom trgu s početkom u 11:30 sati gdje će doći sa svojom kočijom na druženje s najmlađima.

Također na Franjevačkom trgu, kao i svake subote, od 17 do 19 sati najmlađi mogu uživati u druženju s Djedom Mrazom koji će ih nagraditi smiješkom i slatkim poklonom. Na istom mjestu, početkom u 17 sati, očekuje vas nastup KUD-a Sv. Jeronim Štrigova-Štrigova Čakovcu.

U 18.00 sati se pali druga adventska svijeća na adventskom vijencu ispred Crkve Sv. Nikole Biskupa.

Da je Advent u gradu Zrinskih izuzetno značajan građanima pokazuje činjenica da je prvi dan, to jest, prošle subote, bio izrazito posjećen te je zabilježio rekordnu posječenost s obzirom na prošle godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije