Oko 1450 umirovljenika iz Čakovca dobit će po 100 kuna uskrsnice

Grad Čakovec dobio je u četvrtak Proračun za 2017. godinu. Naime, sa 13 glasova za jednim protiv te 4 suzdržana, gradski vijećnici dali su zeleno svjetlo za 139.000.000,00 kuna vrijedan novi gradski budžet.

>>> Prihvaćen proračun Grada Čakovca za 2017. u iznosu od 139 milijuna kuna

Prije same rasprave usvojeni su amandmani Hrvatske stranke umirovljenika, koji su tražili da se u proračunu za 2017. godinu osiguraju sredstva za isplatu pomoći umirovljenicima s najnižim primanjima.

Gradonačelnik Stjepan Kovač usvojio je njihov prijedlog, tako da će sljedećeg uskrsa oko 1450 čakovečkih umirovljenika dobiti po 100 kuna uskrsnice. Usvojen je i amandman Hrvatske narodne stranke za otvaranjem posebne stavke za Muzej Međimurja Čakovec u iznosu od pola milijuna kuna.

Gradonačelnik je predlažući proračun rekao je da je on razvojni, da su u njemu sadržane sve potrebe svih dijelova grada te da su znatna sredstva predviđena i za socijalne programe.

Od projekata planiranih za iduću godinu, gradonačelnik je izdvojio onaj natkrivene Gradske tržnice, izgradnje nove osnovne škole u Čakovcu, te u ostalu prometnu infrastrukturu na gradskom području.

Izglasan je i drugi rebalans ovogodišnjeg proračuna, prema kojem ovogodišnji budžet iznosi 151.896,377,45 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije