Čakovec proglašen Ambasadorom alternativnih goriva 2016. godine

Na inicijativu Vijeća Koordinacije za alternativna goriva Jadransko-jonske regije i to za odvažan iskorak u primjeni alternativnog goriva u javnom gradskom prijevozu, Grad Čakovec je na jučerašnjem Međunarodnom forumu – Alternativna goriva, proglašen Ambasadorom alternativnih goriva 2016. godine.

Tim povodom u četvrtak je u čakovečkoj gradskoj vijećnici održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljeno priznanje te se ostrnulo na aktivnosti koje se na području Grada Čakovca provode vezano uz promociju alternativnih goriva, smanjenja zagađenja okoliša i promoviranja zdravijih načina prijevoza.

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač istaknuo je da je ovo još jedno u nizu priznanja koje je Čakovec dobio u posljednje tri godine, a vezana su uz nastojanja da inovativnošću, uvođenjem novih tehnologija i očuvanjem okoliša za buduće generacije, on bude grad po mjeri svojih stanovnika.

– Ovo priznanje dodijeljeno je ponajprije za naša nastojanja da u okviru naših mogućnosti i zakonskih ovlasti unaprijedimo javni prijevoz na području Čakovca, ali i da naša poduzeća u svakodnevnom poslu štede i ne zagađuju okoliš – rekao je Kovač te naveo da se tu radi ponajprije o projektu Štromček, koji je započet prošle, a nastavljen ove godine, postavljanjem dvije dodatne stanice za punjenje te kupnjom 10 novih prometala.

Čakom pak je početkom ove godine kupio treće hibridno vozilo za prikupljanje otpada. Tu je i projekt Dynamic light, koji je krenuo ove godine a u sklopu kojeg će se u središtu grad postojeća rasvjeta zamijeniti LED rasvjetom, te će se njim upravljati na drukčiji, suvremeniji način. Radi se i punionica električnih automobila koja će biti postavljena kod Gradskih bazena ‘Marija Ružić’.

– Vrlo je važno što su ti projekti sufinancirani sredstvima Fonda, odnosno Ministarstva te EU fondovima što je znatno utjecalo na iznos koji je za njih isplaćen iz Gradskog proračuna – završio je gradonačelnik.

Same projekte vezane uz nove tehnologije i zaštitu okoliša detaljno je predstavila Karmen Franin iz Razvojne agencije ČAKR-a, koja veliku većinu njih i provodi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije