FOTO: Subotnje prijepodne najavilo čaroliju Adventa u Čakovcu

Sudeći po dostojanstvenoj atmosferi koja je vlada danas prije podne u središtu Čakovca daje se naslutiti u kakvu ćemo čaroliju ući danas navečer i u kakvom ćemo bajkovitom svijetu živjeti u dane Adventa u Gradu Zrinskih.

Započela je manifestacija ‘Advent u gradu Zrinskih’ u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca i Grada Čakovca već tradicionalnom promenadom Gradskog puhačkog orkestra Čakovec i Čakovečkih mažoretkinja, a na ispred crkve Sv. Nikole mogli smo čuti divne božićne skladbe u izvođenju dviju generacija, onim najmlađih iz Osnovne Glazbene škole ‘Miroslav Magdalenić’, te Pjevačkog zbora udruge umirovljenika Čakovca.

>>> Fotogalerija – Započeo Advent u gradu Zrinskih

U taj se kolažni program uklopio najdraži Djed Božićnjak zbog kojeg su mnogi izveli svoje najmlađe u gradsko blagdansko šarenilo. Dobri Djeda prilazio je svakom djetetu, pokolnio pokoju čokoladicu ili bombončić iz njegove krcate košare, a zajedničko fotografiranje bilo je dovoljno za sreću najmlađih. Oni koji to nisu stigli do sada moći će se s njime družiti i od 17 do 19 sati i voziti se turističkim vlakićem bez voznog reda diljem grada.

Ekipa 2. programa Hrvatskog radija s emisijom ‘Trbuhozborci’ s voditeljima Mirkom Fodorom i Androm Tomovićem, a njihova je gošća bila poznata čakovečka modna dizajnerica Ksenija Vrbanić koja je s njima ‘pekla’ kolač imena ‘Mokra torta’.

A stariji? Doći će oni danas navečer kada će program prve adventske subote zaokružiti gradonačelnik grada Čakovca, Stjepan Kovač, prigodnim paljenjem prve adventske svijeće ispred crkve Sv. Nikole u 18 sati, nakon čega će bajku Adventa upotpuniti paljenjem božićne rasvjete u centru grada kada će i Ulica Kralja Tomislava dobiti svoje novo božićno ruho.

Nakon obilježavanja Adventa na otvorenom uslijedit će koncert ženske vokalne skupine KUU ‘Veseli Međimurci’ u Dvorani Scheier s početkom u 18:30 sati.

Ovo blagdansko šarenilo ne bi bio potpuno bez vrijednih ruku izlagača koje možete posjetiti na štandovima postavljenima na Franjevačkom trgu te iskoristiti prigodu da u vrijeme darivanja poklonite svojim najbližima poklone domaće radinosti.

– Budite s nama dio ovog svečanog trenutka i podijelimo radost Adventa zajedno! – proučili su iz Turističke zajednice grada Čakovca čija je voditeljica Boška Ban Vlahek već od jutra nije skidala osmijeh s lica.

>>> Fotogalerija – Započeo Advent u gradu Zrinskih

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije