Potpisani ugovori za prijevoz čakovečkih osnovnoškolaca

U utorak su u prostorima čakovečke Gradske vijećnice potpisani ugovori o prijevozu učenika osnovnih škola na području Grada Čakovca. Temeljem Javnog poziva raspisanog u lipnju, posao vrijedan 1.550.250,00 kuna dobile su tvrtke okupljene u Zajednicu ponuditelja.

Ugovore za tekuću školsku godinu potpisali su prijevoznici “Rudi –express” d.o.o., “Autobusni prijevoznik Josip Baliga,, “Rob Toni” d.o.o. i “Autobusni prijevoznik Ivo express”. Potpisan je i Okvirni sporazum koji obuhvaća prijevoz za ovu i sljedeću školsku godinu. Temeljem ovih ugovora, prijevoz je osiguran za 521 učenika, polaznika I. osnovne škole Čakovec, Osnovne škole Ivanovec i Osnovne škole Kuršanec.

Prilikom potpisivanja, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač naglasio je da obrazovanje nema alternativu te da Grad Čakovec nastoji omogućiti djeci što više mogućnosti u obrazovanju. Osiguravanje prijevoza za sve učenike, posebno za one nižih razreda koji imaju manje od 3 odnosno viših koji imaju manje od 5 kilometara do škole, predstavlja povećanu razinu i kvalitetu pedagoškog standarda, a samo mali dio sredstava koje Čakovec ulaže u osnovno školstvo.

Ukupna vrijednost okvirnog sporazuma za školske godine 2016./2017. i 2017./2018. je 1.550.250,00 kuna, to jest 775.125,00 kuna po školskoj godini.

U nadstandard se može ubrojiti i posve nova mogućnost u vezi s financiranjem prijevoza učenika koja je omogućena školama. Naime, prijevoz će se po prvi puta, i to u skladu s potrebama i željama osnovnih škola, osim za potrebe redovne nastave škola obavljati i za potrebe provedbe različitih aktivnosti u okviru godišnjeg plana i programa i kurikuluma škola na relacijama na području Međimurske županije.

To konkretno znači da svaka od triju škola ima “na raspolaganju” 1.000 km godišnje, odnosno 2.000 km u dvije godine, za prijevoz učenika na kazališne predstave, sportska i ostala natjecanja i programe po vlastitom izboru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije