U Štefancu pri kraju radovi na kanalizaciji, slijedi sanacija prometnica

U Štefancu pri kraju radovi na kanalizaciji, slijedi sanacija prometnica

U sklopu projekta Aglomeracije Čakovec, gradi se i kanalizacijska mreža u čakovečkom prigradskom naselju Štefanec. Riječ je o projektu tijekom kojeg se polože 6 tisuća i 300 metara kanalizacijskih cijevi, nakon čega slijedi polaganje novog sloja asfalta.

Upravo je sanacija prometnica bila razlog negodovanja jednog djela javnosti. Naime u našu redakciju stigla je foto kritika čitatelja u kojoj se ističe: ‘… kako na toj prometnici tijekom dana prođe ‘milijun’ automobila, znamo da su bili nekakvi radovi, no to se moglo već sanirati.’

Odgovor smo potražili kod predsjednika VMO-a Štefanec Dejana Hrastića, koji je kazao kako je upoznat sa situacijom i moli građane da imaju još malo strpljenja jer radovi se privode samom kraju.

– Radovi na glavnom kanalizacijskom vodu su završeni, nastavlja Hrastić, još predstoji izgradnja sekundarne kanalizacije, a poslovi bi trebali kompletno biti završeni za otprilike dva tjedna. Od Ulice Nikole Tesle (iza nogometnog igrališta NK Jadrana) gdje su radovi i započeli krenulo se prema ‘malom Štefancu’ i Ulici Braće Radića. Nakon toga preostaje završetak radova u Ulici Vladimira Nazora, odnosno relacija Ivanovec- Pribislavec.

No, tu postoji i jasan stav Vijeća MO Štefanec da se radovi na određenom dijelu dionice privedu kraju tek iduće godine s obzirom na to da se tamo (u blizini raskršća prema Ivanovcu) kopalo i do dubine od šest metara, jednim djelom i zbog prepumpne stanice.

– Tako da, kazao je Hrastić, smatramo kako bi bilo najbolje ostaviti tu dionicu odnosno raskršće prema Ivanovcu ‘na miru ‘ do proljeća kako bi se zemlja što više slegla, i kako ne bi kasnije bilo problema s nekakvom sanacijom terena, koja bi išla na teret računa Mjesnog odbora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije