Unatoč lošoj sreći na ovoj Olimijadi, Filip Ude počinje pripreme za Japan

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač sa zamjenicima Mariom Medvedom i Romanom Bogdanom, u ponedjeljak je u čakovečkoj Gradskoj vijećnici primio jedinog čakovečkog i međimurskog sportaša koji je sudjelovao na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, Filipa Udea s trenerima.

Unatoč tome što se Filip nije plasirao u finale te borio za olimpijsku medalju, ogromni je uspjeh plasirati se na Olimpijske igre. Prema riječima gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača, Grad Čakovec pomagao je Filipa Udea i Gimnastički klub “Marijan Zadravec Macan” na putu u Rio de Janeiro, a to će činiti i ubuduće.

Iako se, na žalost, Filip nije uspio boriti se za medalju, samo sudjelovanje na najvećoj sportskoj smotri koja se održava svake četiri godine, veliki je uspjeh. Filip je tamo bio jedni Čakovčanin i Međimurac te je našu sredinu prezentirao kao sportsku, na čemu mu zahvaljujem. Ne sumnjam, nastavio je gradonačelnik Kovač, da će Filip nastaviti sa sportskim uspjesima te nas predstavljati na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Na tom putu imat će podršku svih nas, završio je Kovač.

Filip je rekao da svakodnevno dobiva mnogo pisma i poruka podrške od sugrađana, pripisujući neuspjeh lošoj sreći. No, Filip je samokritično izjavio da nije bio onaj pravi, što se vidjelo i na ekranu. Naime, previše je očekivao, fokusirao se na medalju, te je zbog toga pogriješio.

No, nakon kraćeg odmora, nastavlja s treninzima, sudjelovanjem na natjecanjima i smotrama te će nastojati na svojoj četvrtoj Olimpijadi nadoknaditi izgubljeno. Zahvalio se Gradu Čakovcu na podršci koju mu pruža sve ove godine, jer bez nje normalni treninzi ne bi bili mogući.

Udeovi treneri, Igor Križimski i Mario Vukoja, rekli su da trebaju analizirati gdje je i zašto pogriješio, no i da Filip ima vježbu za zlatnu medalju. Naglasili su i da je jedini hrvatski sportaš u Riu koji je sudjelovao na tri olimpijade, a ako sve bude u redu, velike su šanse da ponovno pokuša osvojiti olimpijsko odličje za četiri godine u Japanu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije