FOTO: Najuspješnije Porcijunkulovo – kako ste ga vi doživjeli?

>> Porcijunkulovo 2016. – šest dana kroz fotografije (Od 29.7. do 3.8.2016.)

Najveća kulturno- turistička manifestacija u Čakovcu – Porcijunkulovo dočekalo je svoj uspješan 52. kraj. Nakon šest dana lude zabave, tradicionalnih izlaganja i događanja, srdačnih osmijeha, fine hrane i pića, te fantastičnih nastupa najpopularnijih izvođača vrijeme da se napravi kratki prikaz kako je sve to izgledalo.

Grad je počeo s priprema već prije samog početka manifestacije, tako da su popularni šareni kišobrani osvanuli u glavnoj Ulici kralja Tomislava i prije nego je sve počelo. Ovo je treća godina za redom da su građani s oduševljenjem prihvatili ovu ideju, u prilog toj činjenicu idu brojne fotografije po društvenim mrežama koje smo mogli vidjeti ovih dana.

Ovogodišnja Porcijunkulska inovacija bilo je međimursko dvorište, koje spojilo tradicionalnost s činjenicom da Međimurci vole ukrasiti svoje vrtove i dvorišta. Nadalje, nakon dvorišta, u petak na prvi dan građane je dočekala još jedna prekrasna instalacija bijelih kišobrana koja podsjeća na slap. Sve to bilo je prikazano u jezeru Starog grada Zrinskih.

More ljudi koji su navratili u grad već prvog dana samo dokazuje kako je Porcijunkulovo hvale vrijedna manifestacija koja u svojoj ponudi, nudi za svakoga po nešto. Umjetnost, moda, hrana, piće, kozmetika, pleteni proizvodi, eko kozmetika i proizvodi iz bio uzgoja, samo su neke od mnogobrojne ponude ovogodišnjeg Porcijunkulovog.

Naravno, ne smijemo izostaviti humanitarnu notu manifestacije, koja je krenula s prodajom šarenih posebno dizajniranih Startasica za osobe s posebnim potrebama Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, a koliko su Međimurci dobrog srca pokazuje da su se male veličine rasprodale u rekordnom roku. U utorak, se održala najveća pogača u gradu, a nakon toga besplatan roštilj koji je samo ćemo reći, oduševio građane.

Mališane su posebno oduševili konjići u parku, i naravno lunapark koji nije privlačio samo one mlađeg uzrasta. Raznovrsna ponuda hrane i pića mirisala je gradom od prvog do zadnjeg trenutka. Također, oni koji vole kapljicu dobrog vina imali su ga prilike kušati u zgradi Scheier.

Sve u svemu, grad je ovih šest uzbudljiv dana odisao radošću, veseljem i hrpom dobre volje koja se vidjela na licima izlagača i posjetitelja. Jedva čekamo 53. Porcijunkulovo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije