Viktorija Brezarić i Nuša Foštnarić najbolje na 11. Malom MEF-u

Kao dio Porcijunkulovog, u Čakovcu je održan 11.dječji festival – Mali MEF, koji iz godine u godinu prerasta u tradicionalan popratni događaj najvećeg međimurskog proštenja. Na velikoj pozornici Trga Republike u Čakovcu svoje pjevačko umijeće prikazalo je 16 mladih izvođača.

Mlade pjevačice bile su podijeljene u dvije skupine. Onu s autorskim pjesmama, koje su debitirale na festivalu i izvođače s pjesmama po slobodnom izboru. Tako je prema odluci tročlanog stručnog sud u sastavu Karolina Matjašec, Damir Rodiger i Martina Jakšić-Rodiger za najbolju izvođačicu u izboru slobodne forme proglašena Viktorija Brezarić iz Selnice za izvedbu pjesme ‘Lopove’ od Maje Šuput, dok je za najbolju autorsku pjesmu nagrada pripala Nuši Foštnarić iz slovenskog Markovca za pjesmu ‘Ne bodi kod druge’.

Na 11. Malom MEF-u, koji je i ove godine bio, međunarodnog karaktera su uz već spomenute pobjednice nastupile i Sara Dovečer, Ines Ceilinger, Adriana Kmorski, Nives Hažić, Rea Tomšić, Paula Lukša, Anja Kovačić, Veronika Kapuvari, Jana Jazvić , Lea Novak, Leila Benahmed, Veronika Kolmar, Viktor Kolmar i Kaja Kumer.

Program je vodio Ivica Kolmar ,a u njegovom zabavnom djelu nastupili su Plesna grupa Atomi, Antonija Taradi, Juraj Vičević i Dječji gradski zbor ‘Čakovečki mališani’. Pokrovitelji Malog Mef-a 2016. bili su Međimurska županija, Turistička zajednica Grada Čakovca i Općina Orehovica, a sam festival pred mnogobrojnom publikom na Trgu Republike u Čakovcu ponovo je pokazao svu raskoš dječjeg glazbenog stvaralaštva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije