Mještani Slemenica žele dućan i uređenje staze uz glavnu prometnicu

U najmanjem naselju u sastavu Grada Čakovca, Slemenicama, u srijedu navečer održan je Zbor građana. Na njemu je bilo govora o gradnji kanalizacijskog sustava, budućoj namjeni Društvenog doma, kao i o daljnjim planovima za razvoj ovog mjesta.

Okupilo se dvadesetak mještana, a na njihova pitanja odgovarali su gradonačelnik Stjepan Kovač, zamjenici gradonačelnika Mario Medved i Romano Bogdan, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Mladen Domjanić te pročelnici Upravnih odjela Grada Čakovca Dražen Barić, Ninoslav Šipoš i David Vugrinec.

Na početku, gradonačelnik Stjepan Kovač istaknuo je da se u ovo mjesto u aktualnom mandatu uložilo mnogo. Nastavljeno je s uređenjem Društvenog doma, ove godine ponovno su krenuli radovi na izgradnji kanalizacijske mreže, sanirani su kanali za odvodnju oborinskih voda.

Nakon što završe radovi na izgradnji kanalizacije, izgradit će se i pješačko-biciklistička staza uz glavnu prometnicu kroz Slemenice. Što se tiče Društvenog doma, nastavio je Kovač, mještani sami moraju odlučiti što će se u njemu u budućnosti nalaziti. Kako je prevelik za trenutne potrebe društvenog života u Slemenicama, ima nekoliko prijedloga što s njim učiniti, no o njegovoj namjeni trebaju se najprije izjasniti sami stanovnici naselja, naglasio je Kovač.

Zamjenik gradonačelnika Mario Medved rekao je da su početkom ove godine nastavljeni radovi na kanalizaciji, za što je osigurano sufinanciranje sredstvima Europske unije. Od 9 kilometara, u samim Slemenicama uređuje se 3 i pol, a projekt je ukupno vrijedan 10 milijuna kuna. Prema planu sve bi trebalo biti završeno do 1. prosinca, kad će kanalizacijska mreža biti puštena u uporabu.

Mještane je zanimalo kad će se urediti i pješačko biciklističke staze na državnoj cesti D-209 te na cestama prema Krištanovcu, odnosno prema Zasadbregu. Odgovoreno je da su za prvi već izrađeni projekti, te da će se u izgradnju krenuti nakon izgradnje kanalizacije. Što se tiče druge, krenut će se u izradu projekata, te će ući u srednjoročni plan.

No, najvažnije je da će se najprije urediti staza uz glavnu prometnicu, jer velik kamionski promet ugrožava sigurnost prometa. Mještani su tražili i postavljanje svjetlosne signalizacije na pješački prijelaz na glavnoj cesti, te je dogovoreno da se pošalje dopis Hrvatskim cestama za njegovo postavljanje. Mještani su se žalili i za neodržavanje odvodnih kanala uz tu prometnicu, za što će se također kontaktirati Hrvatske ceste.

Što se pak tiče namjene zgrade Društvenog doma, mještani su izrazili želju da se u prizemlju otvori dućan, pa će Gradske službe kontaktirati trgovce koji posluju na našem području.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije