Donosimo program: Sve je spremno za 52. Porcijunkulovo

Vrhunski izvođači, bogat i raznovrstan program jamče da će ovogodišnje Porcijunkulovo bit najbolje dosad. Glavni je to naglasak s konferencije za novinare održane u četvrtak u čakovečkoj gradskoj vijećnici, na kojoj su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Željko Železnjak, voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek i pjevač “Parnog valjka” Aki Rahimovski, najavili ovogodišnju manifestaciju.

>>> Program za 52. Porcijunkulovo

Gradonačelnik Kovač, predstavljajući program, naglasio je da će manifestacija trajati šest dana, od 29. srpnja do 3. kolovoza 2016. godine. Koncerti na glavnoj pozornici na Trgu Republike nude poznata imena, renomirane estradne izvođače, pa će nas, tijekom 6 dana koliko traje manifestacija zabavljati Jelena Rozga, klapa Cambi, Mladen Grdović, Bajaga, Parni valjak i klapa Kampanel.

Izvođači su pomno birani, s namjerom da, kao i do sada, svatko pronađe nešto za sebe i da se zadovolje svi glazbeni ukusi. Interes za sudjelovanje je ogroman, mjesec dana prije početka imamo već 250 prijavljenih izlagača, javili su se i novi sponzori, tako da će se i ovogodišnje Porcijunkulovo pokriti, rekao je, među ostalim gradonačelnik Kovač. Predstavio je i aplikacije za mobilne uređaje pomoću kojih će posjetitelji moći vidjeti što se u pojedinom trenutku na jednoj od pozornica događa.

Vjerski dio programa predstavio je gvardijan fra Željko Železnjak. Ove godine obilježava se 800 godina prvog Porcijunkulovskog oprosta, te će nakon svete mise u ponedjeljak 1. kolovoza biti predstavljena knjiga fra Darka Teperta “Porcijukulski oprost”. Procesija na blagdan Gospe od Anđela kreće u 9:30, a glavnu misu u 10:00 sati, vodit će krčki biskup, fra Ivica Petanjak. Mise na slovenskom i mađarskom jeziku bit će u 11:15 sati.

Kako je naglasila voditeljica Turističkog ureda Boška Bank Vlahek, ni ove godine neće nedostajati radionica starih zanata, prezentacije streličarstva, oldtimer susreta i još mnogo toga. Posebna se pažnja ove godine posvećuje najmlađima, te će se tako održavati kreativne radionice za djecu vezane uz mnoge prigodne teme.

Prošle se godine Porcijunkulovo moglo pohvaliti s preko 200.000 posjetitelja i više od 200 izlagača, a ove se godine očekuje još više. Naravno, kišobrani će ponovno biti postavljeni iznad glavne čakovečke ulice, što je postao svojevrsni znak prepoznatljivosti ove manifestacije, rekla je Ban Vlahek.

>>> Program za 52. Porcijunkulovo

Pjevač Parnog Valjka, koji na glavnoj pozornici na Trgu Republike nastupa u utorak 2. kolovoza, rekao je da je bendu čast što je dio ovakve veličanstvene priče. Već dugo nisu imali priliku nastupati u Čakovcu, te će im ovaj koncert biti svojevrsna uvertira u koncert koji će povodom 40 godina postojanja održati krajem ljeta u Puli.

Ovo je 52. Porcijunkulovo po redu u organizaciji Turističke zajednice Grada Čakovca, a samo porcijunkulovsko proštenje u Čakovcu se odražava od dolaska Franjevaca, odnosno od 1691. godine. Ovogodišnji program počinje u petak 29. srpnja, a traje do srijede 3. kolovoza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije