Pred nama je spektakularno i najbolje Porcijunkulovo!

Kad danas u Čakovcu i diljem Međimurja čujemo fraze poput stari zanati, najveća kulturno turistička manifestacija u Međimurju, najveća međimurska pogača, ulica kišobrana, i još mnoge druge, svakom stanovniku Međimurja i naročito građanima Čakovca bez puno razmišljanja jasno je da se radi o Porcijunkulovom.

>>> Ovo vas najviše zanima: Poznati izvođači na Porcijunkulovom

I ove se godine tako, u ogranizaciji Turističke zajednice grada Čakovca, sprema još jedno, 52. po redu Porcjjunkulovo, manifestacija koju svi željno iščekuju. Baš zbog toga, i vjernosti građana Čakovca samoj manifestaciji, Turistička zajednica grada Čakovca na čelu s Boškom Ban Vlahek i gradonačelnikom Stjepanom Kovačom ove je godine u vremenu od 29.7. do 3.8. 2016. pripremila spektakularno i najbolje do sada Porcijunkulovo, s najbogatijim programom i raznolikim sadržajima.

Ulica kišobrana koje je postala neviđeni hit, i ove će godine zablistati u punom sjaju, a šarenilo kišobrana preplavit će Ulicu Kralja Tomislava. S obzirom da je prošle godine započela suradnja s građanima na temu “Oslikaj svoj kišobran”, suradnja se, zbog izuzetnog interesa građana nastavlja i ove godine, tako da će se Ulicom Kralja Tomislava uz već poznate jednobojne kišobrane, pronaći i oslikani, za koje ovaj put s pravom možemo tvrditi da su prava mala umjetnička djela.

Koncerti na glavnoj pozornici na Trgu Republike nude poznata imena, renomirane estradne izvođače, pa će nas, tijekom 6 dana koliko traje manifestacija zabavljati Jelena Rozga, klapa Cambii, Mladen Grdović, Bajaga, Parni valjak i klapa Kampanel. Izvođači su pomno birani, s namjerom da, kao i do sada, svatko pronađe nešto za sebe i da se zadovolje svi glazbeni ukusi.

Ni ove godine neće nedostajati radionica starih zanata, prezentacije streličarstva, oldtimer susreta, smjene straže Zrinske garde i još mnogo toga. Posebna se pažnja ove godine posvećuje najmlađima, te će se tako održavati kreativne radionice za djecu vezane uz mnoge prigodne teme.

Prošle se godine Porcijunkulovo moglo pohvaliti s preko 200.000 posjetitelja i više od 200 izlagača, a ove se godine očekuje još više. Dokaz tome su mnogobrojni izlagači koji će u Čakovcu, uz već naše stare izlagače kako iz Hrvatske tako i iz inozemstva, izlagati po prvi puta, i koji su, uz mnoge manifestacije diljem lijepe naše, odabrali baš Porcijunkulovo.

Afterpartyji na pozornicama poznatih čakovečkih kafića svakodnevno će se održavati i ove godine, a neće nedostajati ni raznih sportskih događanja. Ovo će dakle Porcijunkulovo vjerujemo srušiti rekorde posjećenosti, zadovoljiti sve ukuse, i vjerujemo da nitko s ovogodišnjeg Porcijunkulovog neće otići razočaran.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije