Položeni vijenci podno spomen-ploča poginulima u 2. svjetskom ratu

>> Položeni vijenci podno spomen-ploča poginulima u 2. svjetskom ratu

U ponedjeljak su, povodom Dana antifašističke borbe, podno Spomen-ploča poginulima u 2. svjetskom ratu, postavljenih na području Gradskog kotara Jug u Čakovcu, položeni vijenci i upaljene svijeće. Počast žrtvama fašističkog i nacističkog terora, dali su članovi Vijeća Gradskog kotara Jug, Društva antifašističkih boraca i antifašista Međimurja te zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved.

Vijenci su položeni podno spomen-ploča u Preloškoj ulici te na Vatrogasnom domu u Ulici Milke Trnine. Okupljenima se obratio zamjenik gradonačelnika Mario Medved, istaknuvši da je izuzetno važno stalno naglašavati važnost antifašističkog pokreta u Hrvatskoj. Zahvaljujući njemu, rekao je zamjenik Medved, Hrvati su 2. svjetski rat završili na pobjedničkoj strani, antifašizam je unesen i u Ustav, a zahvaljujući borbi partizana, Hrvatska je vratila anketirane i okupirane krajeve, među kojima je i Međimurje.

Predsjednik Društva antifašističkih boraca i antifašista Međimurja Zvonimir Golub, rekao je da antifašizam temeljim moderne Europe, a svaki negacija i relativiziranje onoga što se dogodilo u ratu, u suprotnosti je s tim načelima. Svaki pokušaj prekrajanja povijesti, poput onih koji se događaju i u našoj zemlji opasan je, rekao je, među ostalim Golub.

Za sve poginule i ubijene Čakovčane i Međimurce u 2. svjetskom ratu odana je počast minutom šutnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije