FOTO: Velike i male ruke uredile dvorište vrtića Cipelica u Čakovcu

>> FOTO: Velike i male ruke uredile dvorište DV Cipelica u Čakovcu

U srijedu popodne prostori Dječjeg vrtića Cipelica u čakovečkoj Vukovarskoj ulici 15 vrvjeli su od mnoštva mališana, njihovih roditelja, baka, djedova, teta, odgajateljica iz svih vrtičkih i jasličkih skupina.

Došli su ovamo svi oni koji su željeli podržati radnu akciju pod geslom Uredimo naše dvorište koju je organizirala ova ustanova pod vodstvom ravnateljice Gordane Šoltić Siladi. Lijep je bilo gledati zajedničko čišćenje i bojanje igrala, zajedništvo djevojčica, dječaka, mama i tata…

Još je ljepše bilo vidjeti dječake koji su se natjecali u vožnji kolica sa zemljom kojom su poravnati zemljani dijelovi dvorišta. Radili su zajednički lopatama, grabljama, četkama, kistovima bojama. Iz minute u minutu izgled zajedničkog dvorišta se je mijenjao, da bi na kraju dobilo novi ljepši i topliji sjaj.

Toplinu tome sjaju je dalo rijetko viđeno zajedništvo jer su svi radili tako kao da uređuju svoja, obiteljska dvorišta. Bravo, neviđeno!

– Suradnja vrtića i obitelji doprinosi dobrobiti djece. Posebno su vrijedne akcije u kojima roditelji i odgojitelji zajedno nastoje oplemeniti prostore gdje borave djeca. Akciju su inicirali roditelji djece, hvala im zbog toga! Hvala im za boje koje su nam poklonili tako da ih nismo trebali kupovati! – dodala je G.Š. Siladi.

Kako je rekla, sve je ovo učinjeno kako bi djeca boravila na ljepšem i zdravijem okolišu, čistom zraku, kako bi im uređeni prostori davali veću sigurnost. 21. travnja ovdje će biti zasađene dvije lipe u suradnji s Centrom za mlade Grada Čakovca, a sve povodom Dana planeta Zemlje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije