RADIONICE ZA RODITELJE u Dječjem vrtiću Cipelica: Rastimo zajedno

U Dječjem vrtiću Cipelica, područnom odjelu Vjeverica završio je još jedan ciklus od 11 radionica Rastimo zajedno namijenjen roditeljima polaznika vrtića.

Radionice su provodile educirane voditeljice programa: Petra Hunjadi, odgajateljica i Sanja Solak, odgajateljica mentorica, te stručna suradnica – psihologinja mentorica Eleonora Glavina.

Radionice su nastale u sklopu Programa za rani razvoj djece i poticajno roditeljstvo, Projekta podrške roditeljima u zajednici pod okriljem UNICEF-a.

Ovo je 10 godina kako se u vrtiću vrlo uspješno provodi ovaj program radionica.

Roditelji nakon pohađanja ciklusa steknu diplomu za izuzetan rast i napredak postignut u izgradnji sebe za roditeljstvo u najboljem interesu djeteta kao i mapu s materijalima vezanim uz sadržaje radionica.

Neke od tema kroz koje su roditelji učili o sebi, roditeljstvu, ali i o poboljšanju odnosa sa svojim najbližima bile su slijedeće: Roditeljstvo u najboljem interesu djeteta, Roditeljski ciljevi, Slušanje – važna vještina roditeljstva, Kako dijete uči o svijetu oko sebe, Postavljanje granica, Kreiramo i biramo rješenja…

Sami roditelji istakli su da su im teme bile vrlo zanimljive i da su u svakoj pronašli nešto za sebe u smislu potvrde svojim stavova ili pak potrebe za promjenom.

Najkorisnijim dobitkom za sebe roditelji ističu stjecanje veće samokontrole, pronalaženje boljih rješenja upravo za njihove obiteljske situacije, stvaranje bliskosti s drugim roditeljima koji imaju slične problema.

Svi napominju kako im je druženje na radionicama bilo ugodno, veselo, opuštajuće i edukativno iskustvo te bi željeli da se ovakva druženja nastave.

Slijedeće pedagoške godine nastavljamo s podrškom roditeljstvu i kroz novi ciklus radionica Rastimo zajedno.

‘Sve zainteresirane roditelje pozivamo da nam se jave’, poručuju iz Dječjeg vrtića Cipelica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije