Vrijedna donacija čakovečkih rotarijanaca Dječjem vrtiću Čakovec

Rotary klub Čakovec, nastavljajući svoju dugogodišnju odličnu suradnju s Dječjim vrtićem Čakovec, donirao je didaktiku za poticanje senzomotoričkog razvoja za 19 djece s teškoćama u razvoju integriranim u redovne skupine osam područnih odjela Dječjeg vrtića Čakovec, u vrijednosti od 37.896,34 kuna dobavljača Astreje plus d.o.o. iz Zagreba. Svečana primopredaja didaktike za odgojne skupine i područne odjele koji imaju integriranu djecu s teškoćama u razvoju održana je u dječjem vrtiću Pčelice Ivanovec.

Tom prigodom predsjednik čakovečkih rotarijanaca Branko Krnjak je kazao kako se ideja o samoj akciji rodila tijekom te dugogodišnje suradnje. -Osmišljen je program koji je kandidirani i prema Distriktu u Zagrebu i Rotary Internacionalu, od kojih su dobivena određena sredstva, no najviše financijske pomoći osigurano je putem donatora , kojima se i ovim putem zahvaljujem.

S obzirom na vrste oštećenja koje se kreću od višestrukih oštećenja, autizma, zdravstvenih teškoća i neuroloških oštećenja, pa do poremećaja glasovno – govorne komunikacije, oštećenja sluha i smanjenih intelektualnih sposobnosti, svaki od navedenih poremećaja zahtijeva poseban pristup te specifični didaktički materijal i pomagala, kazala je pedagoginja u Dječjem vrtiću Čakovec Gordana Patarčec.

Ova hvalevrijedna inicijativa Rotary kluba Čakovec zasigurno će obogatiti edukacijsko-rehabilitacijski rad s djecom s teškoćama u razvoju. U vrtiću u Ivanovcu opremljena jedna posebna soba u kojoj će djeca moći boraviti i od nje imati velike koristi vezane uz njihov razvoj. Tako će svaka skupina u koju su integrirana djeca s poteškoćama dobiti dio didaktičkih sredstava ovisno o vrsti teškoća. Naime, svaki od tih materijala koji su nabavljeni su specifični i namijenjeni su baš za djecu s određenom vrstom teškoća koje imaju.

Ono što je također važno spomenuti naglasila je Patarčec, da će ovu doniranu didaktiku osim 19 djece s poteškoćama koristiti i radne skupine u koju su ta djeca integrirana , odnosno radi se o 410 djece koja će indirektno koristiti materijale i donirana sredstva. – Naš cilj je, kazala je Patarčec, da djeca s teškoćama ,bez obzira na svoju različitost budu prihvaćena u svojoj zajednici, da to bude jedna pozitivna inkluzija i da se na taj način odgajaju djeca koja nemaju nikakve poteškoće u razvoju prilaze toj djeci, uvode ih u aktivnosti i uspostavljaju socijalne kontakte, čime se potiče suradničko učenje kod djece.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije