Knjižnica Šenkovec u posjetu vrtičkoj skupini “Ogledalce”

Povodom Dječjeg tjedna, a u sklopu Mjeseca hrvatske knjige organiziran je posjet skupini “Ogledalce” Dječjeg vtrića “Cipelica”, kao oblik suradnje Knjižnice i čitaonice Šenkovec i Dječjeg vrtića Čakovec.

Organizirana je radionica “Čitaj mi” u sobi dnevnog boravka skupine “Ogledalce” i tako predstavljena slikovnica “Uljuđeni vuk”. Radionicu su vodile voditeljica kampanje “Čitaj mi” i istoimene radionice u Knjižnici i čitaonici Šenkovec, Natalija Cecelja te sudionica iste Paola Isabel Glumpak u dogovoru s odgojiteljima skupine “Ogledalce”: Đurđom Hižman i Helgom Heterlendi.

Naučili smo:

– lijepo je i zabavno čitati, osobito kad nas je puno i čitamo zajedno

– pristojno ponašanje je važno da bi se svi osjećali ugodno i sigurno, a u tome nam pomažu pravila ponašanja
– upoznali smo prijatelje skupine “Ogledalce” te dvoje njih koji su ovdje već treću godinu u sklopu projekta “Novi prijatelj”, Ivana koji ima poteškoća s govorom

i Anu koja ne čuje dobro pa nosi slušni apratić.

– knjižnica je velika zgrada u kojoj se nalazi puno knjiga, ali i u vrtiću je moguće napraviti malu knjižnicu

– i strašni vuk može naučiti biti pristojan, sjediti s nama i slušati priču a da nikog ne pojede, čak niti licne!

Zapravo nas je vuk malo prevario. Samo se pravio da je strašan. On ne vidi dobro i zato treba naočale i strašno je pametan a ne gladan kao što to najčešće mislimo pa nam je pokazao kako i on zna čitati.

Da bi naučio čitati trebaš prvo ići u školu. Potom je pametno često posjetiti obližnju knjižnicu i čitati knjige koje su baš tebi namijenjene. Knjiga za djecu predškolske dobi zove se slikovnica jer osim teksta ima i slike. Kad postaneš pravi ljubitelj knjige onda si kupiš svoju knjigu, dvije tri… Tako smo pročitali u slikovnici “Uljuđeni vuk” koja je ostala na posudbi u skupini “Ogledalce” jer će vuk biti uljuđen i čitati je i drugim skupinama u vrtiću “Cipelica”.

Ani i Ivanu jako se svidjelo da je vuk išao u knjižnicu pa su i oni poželjeli posjetiti šenkovečku Knjižnicu. Tako su se brzo sprijateljili s voditeljicom Natalijom i djevojčicom Paolom.

Kako nam u Knjižnicu i čitaonicu Šenkovec ovaj tjedan dolaze djeca iz vrtića “Vrapčić” Ivan bi im želio pročitati slikovnicu pravilno izgovarajući riječi. Pomoći će mu Ana pažljivim slušanjem, pa ako malo pogriješi ona će ga ispraviti.

Ivan i Ana upoznat će nove vrtićke prijatelje i pomoći voditeljici kampanje “Čitaj mi” i ravnateljici Knjižnice Božici Mezga ugostiti vrtićku djecu iz Šenkovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije