Tomšićeva vina žele Kinezi, Tajvančani i Južni Korejci

Početkom travnja ove godine je Vinarstvo i podrumarstvo ‘Tomšić‘ iz Železne Gore u Kinu izvezlo prve količine svojeg vina, koje je sretno stiglo u Kinu, a Alojz Tomšić dobio novce na vrijeme.

– Izvoz u Kinu je bio pun pogodak iz više razloga i projekt ‘Kina‘ se nastavlja, govori Tomšić čija bi vina uskoro mogla krenuti put Kine, ali i Tajvana te Južne Koreje.

– Kinezi su bili vrlo zadovoljni našim vinima, te su najavili kako bi za proslavu njihove Nove godine uzeli 5.000 boca vina, uglavnom crnoga, no poslali su signale kako su prezadovoljni našim sauvignonom i žutim muškatom. U međuvremenu su nam se javili kupci iz Tajvana i Južne Koreje koji su kušali naša vina i ona su im se svidjela, te slijede dogovori oko količina i načina otpreme.

Mi svoja vina prodajemo dobro na domaćem tržištu, ali smo vrlo zainteresirani i za treća tržišta i zbog novca ali i zbog prestiža jer potvrda je to kako kvalitetom možemo konkurirati vinima iz bogatijih i jačih zemalja poput Francuske, Španjolske, Čilea i drugih, kaže Tomšić, čija se paleta kvalitetnih i vrhunskih vina stalno proširuje.

Novost u ponudi su pjenušavci Zlatni zvir i Rosse dobili najviše ocjene, odnosno postala su vrhunska pjenušava vina. Uistinu, međimurska vina najbolji su naš proizvod i bez problema pronalaze mjesta sada se već može kazati i na svjetskim tržištima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije