Bernarda Cecelja kreće s gradnjom hotela vrijednog 40 milijuna kuna

Nakon što je kroz tvrtku Bernarda razvila uspješan biznis u proizvodnji kreveta i madraca koje izvozi i prodaje najpoznatijim svjetskim hotelskim lancima, poduzetnica iz Međimurja Bernarda Cecelja ozbiljno se baca u zdravstveni turizam i ulaže 40 milijuna kuna u hotel u Varaždinskim Toplicama.

To neće biti prva Ceceljina investicija u turizam, njezina tvrtka “Bernarda nova” već izgradila je i iznajmljuje apartmane u Novalji te dvije vile na Krku, a tvrtka je ovog proljeća preuzela i pansion u Varaždinskim Toplicama u kojem uskoro otvara i novi restoran, piše Poslovni.hr.

“Nakon što smo riješili vlasnički zemljište na kojem planiramo realizirati projekt, u tijeku je izrada idejnog rješenja za izgradnju objekta s 30-tak soba te unutarnjim i vanjskim bazenima u kojima bismo koristili termalnu vodu. Plan je da pružamo usluge fizikalne terapije te da se povežemo s lokalnim obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima koji bi nas opskrbljivali svojim proizvodima, kako bismo u svom restoranu posluživali zdravu hranu uzgojenu u našem kraju, koji je poznat po tome što nema nikakvih industrijskih zagađenja.

Osim što će na projektu na taj način angažirati lokalni poduzetnici, sam kompleks bi u startu zaposlio oko 30 ljudi. S obzirom na kompleksnost projekta, kojim će se djelomice baviti i konzervatori jer se radi o staroj jezgri Varaždinskih Toplica, plan je dovršiti hotel u roku od pet godina”, pojašnjava Bernarda Cecelja te dodaje kako projekt ima visoku potporu lokalnih vlasti.

Cecelja je inače rođena Topličanka koja je odluku o ulaganju u rodni kraj donijela i zbog dobre perspektive projekta razvoja Specijalne bolnice Varaždinske toplice, u čijem sklopu je u planu izgradnja novog hotela i spinalnog centra. “Ovaj kraj ima jako velik potencijal za razvoj zdravstvenog turizma, trenutno mu nedostaju smještajni kapaciteti i nadam se da će i naše ulaganje pridonijeti da se taj potencijal iskoristi”, kaže Bernarda Cecelja koja danas povodom najave investicije ugostila ministra turizma Darka Lorencina.

Poduzetnica inače hvali suradnju s Ministarstvom te poslovnim bankama koje su omogućile nastavak poslovanja pansiona koji je Bernarda preuzela od bivših vlasnika zajedno s otplatom kredita. Projekt planira realizirati djelomice vlastitim sredstvima i putem kredita, ali planira aplicirati i za novac iz europskih fondova.

Kao i apartmani u Novalji, i novi hotel bit će opremljeni proizvodima tvrtke Bernarda koja 70 posto prihoda ostvaruje u izvozu, te oprema globalna hotelska imena kao što su Kempinski, Holliday Inn, Hilton, Sheraton, Intercontinental, Marriott, Falkensteiner…

“U Hrvatskoj smo opremali brojne hotele, od Falkensteinera u Zadru do zagrebačkog Antunovića i dubrovačkog Excelsiora. Imamo jake reference i sve veću potražnju”, kaže poduzetnica. Tvrtka “Bernarda” iz Pušćina ima 220 zaposlenih, od toga 14 novozaposlenih, a zbog velike potražnje od početka iduće godine u proizvodnju se uvodi druga smjena, otkriva vlasnica za Poslovni.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije