Planova ima puno: Ovo su projekti Općine Kotoriba za iduću godinu

Završetkom radova na izgradnji kanalizacije u Ulici bana Josipa Jelačića u Kotoribi konačno je kraju privedena ta višegodišnja investicija tako da sada svako kotoripsko domaćinstvo ima mogućnost priključka na istu. Da bi ona u cijelosti imala svoju funkciju, potrebno je još izgraditi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda za koji je određena lokacija kod Donje Dubrave, kao zajedničkog uređaja za sve donjomeđimurske općine.

Vezano uz izgradnju zajedničkog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i kanalizacije u donjomeđimurskim općinama, a za čiju izgradnju je završena izrada studijsko-projektne dokumentacije, potrebno je u prvoj polovici iduće godine provesti javnu nabavu, dok bi sami radovi na izgradnji uređaja trebali započeti u drugoj polovici 2016. godine i bili bi završeni najkasnije do kraja 2018. godine. Izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda bit će financirana sredstvima Europske unije, državnog proračuna, Hrvatskih voda, a učešće Općine u financiranju izgradnje bit će oko 10 % potrebnih sredstava.

S obzirom da su unarednom razdoblju,od 2015. do 2020., godine za ruralni razvoj predviđena značajnija sredstava Europske unije, Općina Kotoriba priprema projekt kompletne rekonstrukcije ulica. U prvoj fazi izrađuje se dokumentacija za Dugu ulicu u kojoj se, uz uređenje prometnice, planira urediti i pješačka stazu. Vezano uz prometnice, treba napomenuti da je započelo i asfaltiranje lokalne ceste Kotoriba-Goričan, gdje je za početak asfaltirano po 500 metara na ulazu u Kotoribu i Goričan, te je Općina Županijskoj upravi za ceste predložila nastavak asfaltiranja kako bi se postepeno u narednom razdoblju asfaltirala cijela dionica te ceste.

Vezano uz prometnice obavljaju se i pripreme za uređenje Kolodvorske ulice. Tijekom zime izraditi će se potrebna dokumentacija kako bi odmah na proljeće mogli započeti radovi, a isti će se kandidirati za sufinanciranje sredstvima nadležnih ministarstava. Uz navedene projekte vode se razgovori i obavljaju konzultacije oko rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića te objekta NK Graničar.

Nameće se i potreba uređenja novog poslovnog centra s tržnicom, kao i postepenog uređenja pješačkih staza i obnova asfalta po mjesnim ulicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije