Vukovarka u Međimurju otvara starački dom

Nekoliko dolazaka prijatelju u Gornji Koncovčak bilo je Biljani Bekavac iz Vukovara dovoljno da se zaljubi u ‘Hortus Croatiae’ ili kako ona kaže najljepši kraj na svijetu i donese odluku da ovdje ostavi traga.

Kako u Vukovaru ima dom za starije i nemoćne osobe s poteškoćama, odlučila je u Međimurju otvoriti isto takvu ustanovu. Najpovoljnije i najbolje mjesto za ostvarenje svoje nakane pronašla je u Gornjem Koncovčaku gdje njezin prijatelj posjeduje lijepu građevinu, koju je počela opremati u dom za starije osobe, potrebite za posebnu skrb.

U lijepom krajobrazu nalazi se ‘vila‘ koju okružuje netaknuta priroda prepuna jelena, srni, muflona i druge divljači što čini boravak i življenje poželjnim i lijepim. Dvadesetak ugodnih soba, zajednička prostorija za dnevni boravak, zdrava i domaća hrane i iznad svega dobrota i stručnost stoji na raspolaganju svima onima koji se odluče svoje roditelje i bližnje smjestiti u trajnu skrb i življenje u ugodnom ambijentu.

– Kod mene u domu skrbimo o pokretnim i nepokretnim osobama i psihičkim bolesnicima, a nudimo mogućnost dnevnog boravka, te razne terapeutske i fizioterapeutske skrbi. Domaća kuhinja i liječnička pomoć svih 24 sata posebno su vrijedni, kao i stvarnost da ljudi nisu zatvoreni nego mogu boraviti u prirodi i hraniti divljač iz svojih ruku, kaže Biljana Grahovac, koja se u Vukovaru dokazala kao vrsna domaćica i voditeljica doma za starije i nemoćne osobe.

Svi koji žele pobliže znati sve o smještaju u dom mogu nazvati na 098 920 0804 ili 040 857 447 i dogovoriti susret i razgovor te obilazak zaista prelijepog doma i okruženja u pitomom gornje međimurskom kraju, najljepšem na svijetu, kako kaže Biljana koja je Međimurje zavoljela kao i svoj rodni Vukovar, dva mjesta na samim rubovima tako Lijepe naše domovine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije