Jedan od najbogatijih Hrvata Danko Končar stiže u Međimurje

Iz Međimurske županije stiže obavijest da će u petak, 23. listopada 2015. godine u službenom posjetu Međimurskoj županiji boraviti Danko Končar, poduzetnik i investitor, vlasnik više kompanija, rudnika i tvornica.

Tom će prilikom održati radni sastanak u Međimurskoj županiji, na kojem će uz župana Međimurske županije Matiju Posavca, biti prisutni zamjenik ministra kulture RH Alen Kajmović i Darko Radanović, pročelnik UO za gospodarstvo.

Nakon sastanka obići će Poslovni park Međimurje gdje su predviđene izjave za medije na temu sastanka i posjeta Međimurju, nakon čega će posjetiti Gospodarsku zonu Sveti Martin na Muri, tvrtku Brodska montaža te Terme LifeClass Sveti Martin na Muri.

Danko Konačar je poslove širio od Rusije, Hong Konga, Malte, Njemačke, Turske i Finske do Afrike. U Južnoj Africi posjeduje rudnike kroma, platine, cinka u tvornice koje obrađuju ovu sirovinu zbog čega su ga prozvali ‘kraljem kroma‘.

Također ima većinske udjele u nekoliko rudnika željeza. Ne znam ni sam koliko novca imam, kazao je za hrvatske medije kada se nakon dugo vremena pojavio iznenada u Hrvatskoj kao prebogati poduzetnik spreman kupiti većinu brodogradilišta.

Sa suprugom Jelenom živi u Londonu u elitnoj četvrti Kensington Green. Ima više od dvadeset stanova, posjeduje privatni zrakoplov, kuće na Azurnoj obali, u Švicarskoj. Poslove u Hrvatskoj zajedno vodi sa svojim sinom Nenadom koji se bavi ulaganjima u nekretnine. Bogatstvo Danka Končara procjenjuje se na dvije milijarde eura, piše između ostalog u biografiji koju je objavio Večernji list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije