Krenula zamjena rasvjetnih tijela: Kotoribu će obasjati 479 LED svjetiljki

>> Krenula zamjena rasvjetnih tijela: Kotoribu će obasjati 479 LED svjetiljki

U cilju bolje rasvjete mjesta, smanjenja troškova struje i održavanja javne rasvjete,Općini Kotoribaje Fond zaštite okoliša i energetske učinkovitosti odobriosufinanciranje modernizacije javne rasvjete(zamjena postojećih rasvjetnih tijela LED rasvjetom).

Prema projektu modernizacije javne rasvjete Kotoribe, LED rasvjeta postavit će se na svaki stup, pa će tako biti postavljeno 479 LED svjetiljki umjesto postojećih 284 rasvjetnih tijela, a javna rasvjetabit će u funkciji cijelu noć(poslije ponoći smanjene jačine).

U utorak, 6. listopada radnici zagrebačke tvrtke Monel s radovima su krenuli u Ulici kralja Tomislava. Kažu da im je za zamjenu jednog rasvjetnog tijela potrebno 20 minuta te da će isti potrajati do kraja mjeseca listopada. Vrijednost radova s nadzoromiznosi oko 1.400.000,00 kuna, od kojih 60 % sufinancira Fond zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, a ostatak Općina Kotoriba.

Tako će od početka idućeg mjeseca cijelu Kotoribu obasjati nova LED rasvjeta čime se može pohvaliti rijetko koja sredina u Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije