U Međimurju posao pronašlo 535 ljudi, traži ga još 5442 nezaposlenih

Krajem srpnja u evidenciji HZZ – Područnog ureda Čakovec bile su 5.442 osobe, što je povećanje broja zaposlenih za 1,8% u odnosu na prethodni mjesec, dok je u odnosu na srpanj prošle godine broj nezaposlenih smanjen za 19,9%.

Do porasta nezaposlenosti došlo je zbog većeg priljeva završenih srednjoškolaca i novoprijavljenih iz radnog odnosa iz djelatnosti obrazovanja, što je karakteristično za srpanj svake godine. Takav priljev u pravilu se postepeno smanjuje do kraja rujna, kada se dio srednjoškolaca zaposli ili upiše fakultet, a novopridošli iz obrazovanja se početkom nove školske godine ponovno zaposle u obrazovnom sektoru.

Ukupno su tijekom srpnja iz evidencije nezaposlenih izašle 742 osobe, što je povećanje broja brisanih u odnosu na lipanj za 35,7% odnosno smanjenje za 15,4% naspram srpnju 2014. godine. Zbog zaposlenja evidenciju je napustilo 535 osoba, a broj zaposlenih povećan je odnosu na srpanj 2014. godine (7,4%) i prethodni mjesec (29,5%).

Na temelju radnog odnosa zaposlene su 462 osobe (86,4%), dok su 73 osobe (16,6%) zaposlene na temelju drugih poslovnih aktivnosti (stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, registriranje trgovačkog društva ili obrta, ugovor o djelu, zapošljavanje prema posebnim propisima, itd.).

Novčanu naknadu u srpnju 2015. godine koristile su 1.202 nezaposlene osobe ili 22,1% od ukupnog broja nezaposlenih osoba u Međimurju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije