Potpore za kontrolu plodnosti tla na području Općine Štrigova

Općina Štrigova dodjeljuje potpore male vrijednosti u poljoprivredi namijenjene za “Kontrolu plodnosti tla na području Općine Štrigova”, te poziva zainteresirane žitelje odnosno poljoprivredne proizvođače upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava da podnesu zahtjev u sjedište općine ili putem općinske web stranice www.opcinastrigova.hr.

Zahtjevi se trebaju podnijeti najkasnije do 24. srpnja ove godine, a iznos potpore je 80 posto od troškova, od čega 40 posto plaća Općina Štrigova, a 40 posto Međimurska županija.

Potpore obuhvaćaju troškove uzimanja uzoraka na terenu, laboratorijske analize uzetih uzoraka, interpretaciju rezultata, izdavanje preporuke za gnojidbu te ustrojavanje baze podataka o stanju plodnosti tla na području općine Štrigova za razdoblje 2015. – 2016. godine. Zahtjeve razmatra i ocjenjuje Povjerenstvo koje imenuje načelnik Općine Štrigova, a odluke će se donijeti do 15. kolovoza ove godine.

O programu potpora u poljoprivredi Općine Štrigova za 2015. i 2016. godinu pozitivno mišljenje je dalo hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede.

Zahtjeve mogu podnijeti samo poljoprivredna gospodarstva koja nemaju nikakvih dugovanja prema Općine Štrigova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije