CityEX u Varaždinu i Čakovcu ukida se u kolovozu, slijede otkazi

Oko 700 zaposlenika tvrtke CityEX od 1. srpnja ove godine trebalo bi se naći na ulici, prenosi portal Index.

– Planom restrukturiranja predviđeno je da se broj radnika smanji s 980 koliko tvrtka broji danas, na 180 radnika. Radna mjesta koja su ugašena, izgubljena su nepovratno i nema nikakve mogućnosti da se ona obnove – stoji u odgovoru Uprave tvrtke CityEX u kojem stoji kako ih je na kraju uništila država, piše dalje u članku.

CityEX, koji se bavio pismenom i paketnom dostavom, sada će se baviti samo paketima, a dio poslovanja koji se bavio pismenom dostavom ukida se od 1. kolovoza ove godine.

– Na zatvaranje Sektora pisama primorani smo jer je država kroz takozvanu neovisnu regulatornu agenciju HAKOM dopustila da Hrvatska pošta ponudi na tržištu protuzakonite dampinške cijene, a zatim je od CityEX prisilno naplatila 5 posto ostvarenog prihoda kako bi se sanirali gubici HP – Hrvatske pošte nastali primjenom takvih dampinških cijena. U takvim uvjetima opstanak na tržištu pismovnih usluga više nije bio moguć – tvrde u CityEX-u, a piše portal Index.

U varaždinskoj poslovnici navedene tvrtke potvrdili su nam da će se njihova poslovnica ukinuti nakon 31. srpnja te da će većina zaposlenika dobiti otkaz.

– Bez posla će ostati svi koji rade u RDA sektoru, odjelu pisma i letci, koji se ukida prvim danom kolovoza, dok zasad ostaju oni koji rade na međugradskoj dostavi paketa. U varaždinskoj poslovnici radi oko 20 zaposlenih, a sad će na ulicu sigurno nas petnaestak – rekla je Verica Ćosić, zaposlenica CityEX-a Varaždin.

Ovakav scenarij doživjet će i njihove kolege iz Čakovca. Tamo se također ukida poslovnica, a svi zaposleni završit će na Zavodu za zapošljavanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije