Stare kotoripske rampe otišle u povijest, zamijenili ih polubranici

Stare kotoripske rampe koje su godinama upozoravale mještane da će centrom mjesta proći vlak, u četvrtak, 28. svibnja otišle su u povijest. Naime, tog su dana na željezničko – cestovnom prijelazu u rad pušteni novi polbranici sa svjetlosno – zvučnom signaliazacijom.

– Takva vrsta uređaja je najsuvremeniji oblik osiguranja na križanju ceste i željezničke pruge u razini. S uređajem će biti upravljano automatski i neće više biti rizika od mogućnosti nezgoda koje bi mogao prouzročiti “ljudski faktor”. Podizanje razine osiguranja na ovom željezničkom prijelazu dio je Programa rješavanja željezničko – cestovnih prijelaza na prugama HŽ Infrastrukture d.o.o., (konkretno na dionici pruge Kotoriba – Čakovec – državna granica).

Ugradnjom novog uređaja svim sudionicima dodatno ćemo u cestovnom prometu poboljšati uočljivost znakova kojima se najavljuje prolazak vlaka, a djelatnicima održavanja uređaja bit će pojednostavljeno održavanje uređaja – rekli su nam u HŽ infrastrukturi.

Načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec kaže da je lobiranje od njihove strane urodilo plodom. – Očekujemo da će novi uređaji povećati sigurnost prijelaza preko pruge, a na sudionike u prometu apeliram da ne prelaze prugu kad su polubranici spušteni ili pokušavaju “voziti slalom” jer na taj način ugrožavaju svoje živote i živote drugih sudionika u prometu – kazao je Grgec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije