NEZAŠTIĆENI PRIJELAZI kod Male Subotice i Strahoninca – do kada?

Već duže vrijeme govori se o problemu nezaštićenih pružnih prijelaza u Međimurju smještenih na ŽC 2022 Mala Subotica – Belica i LC 20078 Strahoninec – Nedelišće.

Kako doznajemo u Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture još sredinom rujna održan je sastanak s predstavnicima društva HŽ Infrastruktura d.o.o., kojom prilikom je od društva dobiven detaljan uvid u problematiku nezaštićenih željezničko – cestovnih prijelaza na području Međimurske županije.

Na sastanku je spomenuto da se navedena dva prijelaza nalaze u grupi od 21 prijelaza za koje je od strane HŽ Infrastrukture angažirano imenovano tijelo za ocjenu sukladnosti s nacionalnim tehničkim pravilima, ali isto nije izdalo potvrdu o provjeri jer je tijekom provjere utvrdilo tehničke nedostatke na tim prijelazima.

Naknadno dostavljenim informacijama u svezi ova dva prijelaza HŽ Infrastruktura je izvijestila spomenuto ministarstvo da procedura njihovog puštanja u rad traje dugo jer se u fazi izvođenja izmijenila odgovarajuća zakonska regulativa, a istodobno je ishođenje elektroenergetske suglasnosti za niskonaponski priključak predmetnih uređaja trajalo preko dvije godine (priključak realiziran 4. rujna 2017.).

U tijeku je ishođenje svih potrebnih dozvola za puštanje u rad uređaja i prijelaza, na čemu HŽ Infrastruktura intezivno radi.

Ne moramo spominjati da ovakva prometna signalizacija može završiti kobnim posljedicama, na što čitatelji često upozoravaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije