Nova investicija: U Svetom Martinu će se graditi tvornica kablova

Načelnik općine Sveti Martin na Muri, Franjo Makovec, najavio novu investiciju u svetomartinskoj Gospodarskoj zoni, vrijednu pet milijuna eura. Riječ je o tvornici kablova slovenskog poduzetnika međimurskih korijena

Danas je u hotelu Golfer u Termama Sveti Martin održan 1. susret međimurskih gospodarstvenika koji je organizirala tvrtka LifeClass, a cilj je poticanje međimurskih poduzetnika i gospodarstvenika na veću suradnju i povezanost, koji će u krajnjem slučaju za cilj imati jačanje međimurskog gospodarstva i zapošljavanje radnika.

Domaćin susreta bio je Branimir Blajić generalni direktor LifeClasa, koji je uz riječi dobrodošlice predstavio kompleks Terma Sveti Martin te pozvao gospodarstvenike da dođu više puta u ovaj svijet zdrave hrane i odmora, te posebno naglasio kako u Termama Sveti Martin, mogu obaviti liječnički pregledi za njihove zaposlenike.

Zamjenik međimurskog župana Zoran Vidović, rekao je kako županija želi pomoći najboljima da budu još bolji, a onima koji su posrnuli pomoći za novi uzlet. Načelnik Općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec, govorio je o pogodnostima koje njegova općina daje investitorima, naglasivši kako ovog trenutka u Gospodarskoj zoni radi 400 ljudi, a ukazuju se i nove investicije, pa će tako uskoro započeti realizacija projekta vrijednog 5 milijuna eura, koje će slovenski poduzetnik hrvatskih korijena uložiti u tvornicu električnih kablova.

Jako Horvat iz REDEAe je govorio o mogućnostima financiranja poduzetničkih projekata, poglavito iz Poduzetničkog impulsa 2015. Mario Klobučarić, direktor Međimurske energetske agencije, pak je govorio o mogućnostima sufinanciranja projekta energetske učinkovitosti za gospodarstvenike. Sudionici susreta njih desetak razgledalo je kompleks Termi Sveti Martin, a tom prigodom je direktor Life Clasasa, Branimir Blajić, za lipanj najavio novi susret na temu ljudskih potencijala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije