FOTO: Fotoklub Čakovec sudjelovao na Rovinj Photodays 2015.

>> FOTO: Fotoklub Čakovec sudjelovao na Rovinj Photodays 2015.

Prošlog vikenda završio je i osmi Rovinj Photodays 2015. Ovo je bila druga godina od kada festival ima međunarodni karakter, a na natječaj je pristiglo više od 8.500 fotografija od 450 autora iz 30 zemalja svijeta, a najviše prvih nagrada, čak četiri, otišlo je u Italiju.

Ostale prve nagrade osvojili su fotografi iz Makedonije, Srbije, Argentine i Slovenije. Žiriranje se odvijalo u dva kruga u sedam kategorija: Umjetnički koncept, Portret, Akt, Pejzaž, Dokumentarna fotografija, Arhitektura i Moda. Nacionalni selektori i Savjetodavni odbor festivala preuzeli su sve radove i suzili izbor glavnom selektoru, profesoru fotografije Davidu Bateu koji je odabrao pet finalista u svakoj kategoriji.

Na festivalu se tijekom petka i subote održao niz stručnih predavanja, radionica, brojni fotografski izazovi, druženje s glavnim selektorom, talk show “Rock’n’roll Photography” s Brianom Rašićem, službenim fotografom Rolling Stonesa, te koncertni spektakl “Live Photography” Soul Fingersa.

Fotoklub Čakovec je u Rovinju sudjelovao u svojstvu partnera izlažući na otvorenom fotografije sa svoje skupne izložbe 2014. Minimalizam. Članovi Fotokluba su također sudjelovali na dvije radionice i to na modnoj radionici: Nova Lica “Feel the butterflies” i radionici fotografiranja koncerta: Soul Fingers – “Live photography!!!”.

Uvod u radionicu koncertne fotografije održao je službeni fotograf Rolling Stonesa, Keith Richardsa, Davida Bowiea i Davida Gilmoura (Pink Floyd), Brian Rašić. On je također prije koncerta Soul Fingersa održao i talk show i prezentirao svoje fotografije uz komentare i pojašnjenja.

Brian Rašić više od tri i pol desetljeća živi i radi u Londonu, ali i širom svijeta. U arhivi posjeduje fotografije koje doslovno predstavljaju ‘malu povijest muzike’ i bilo je sjajno i neprocjenjivo slušati, raspravljati i družiti se sa ovim vrsnim umjetnikom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije