Radovi u Kotoribi: Ulica bana Josipa Jelačića dobiva kanalizaciju

Prošle godine u Kotoribi su završeni radovi na izgradnji kanalizacije i izvođenju priključaka na kanalizaciju u ulicama Zelengaj, Ljudevita Gaja i Vladimira Nazora te je u sklopu te faze ovih dana započela izgradnja kanalizacijske mreže u Ulici bana Jelačića.

Radi se o dužini cca 350 metara, a radove izvodi Međimurska Hidrogradnja. Ukupna vrijednost radova za sve navedene ulice je 2 milijuna kuna i zajednički ih financiraju Međimurske vode i Općina Kotoriba. Završetkom ovih radova sve ulice u Kotoribi, a time i sva domaćinstva imaju mogućnost priključka na kanalizaciju.

Ostaje još potreba za izgradnjom kanalizacije u novoj “Poduzetničkoj zoni Jug” na ulazu u Kotoribu te izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda za koji je određena lokacija kod Donje Dubrave kao zajedničkog uređaja za sve donjomeđimurske općine.

Radovi na izgradnji uređaja i kanalizacije trebali bi započeti početkom 2016. godine i biti dovršeni najkasnije do kraka 2018. godine. Radove na izgradnji uređaja i kanalizacije čija je ukupna investicijska vrijednost s PDV-om oko 200 milijuna kuna, sufinancirat će sa oko 70% Europska unija, te sa po 10% Republika Hrvatska i Hrvatske vode, a na općine otpada oko 10%.

Svaka općina sufinancirat će vrijednost radova na svojem području, pa tako će se na području općine Kotoriba izvesti radovi u vrijednosti oko 4 milijuna bez PDV-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije