Završna konferencija projekta 3M Mura – Media – Minority

Autonomni centar – ACT je 22. travnja 2015. godine u dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje u Čakovcu organizirao završnu konferenciju projekta “Kulturna, medijska i manjinska suradnja pograničnog područja na obje strane rijeke Mure i šire” (akronim: 3M Mura-Media-Minority).

Cilj konferencije bio je predstaviti projektne aktivnosti i postignute rezultate te upoznati sudionike s novim programskim razdobljem Slovenija – Hrvatska 2014. – 2020. Pregled novog programskog razdoblja i mogućnosti financiranja novih projekata predstavio je Dimitrij Pur, predstavnik Službe vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

U sklopu konferencije održana je radionica umrežavanja projektnih partnera i razvoja novih projektnih ideja. Na radionici su sudjelovali i predstavnici Zajedničkog tehničkog tajništva OP SI-HR te Nacionalnog tijela programa pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU.

Iako je to bio najkorisniji dio konferencije, ostao je mali broj zainteresiranih potencijalnih prijavitelja koji su predložili svoje ideje iz područja turizma, zaštite okoliša i socijalnih usluga te razmijenili iskustva i mišljenja o novostima koje nas čekaju u novom razdoblju prekogranične suradnje. Otvaranje poziva za prijavu projekata očekuje se krajem ove godine.

Projekt 3M Mura-Media-Minority trajao je 16 mjeseci, tj. od 1. siječnja 2014. do 30. travnja 2015. godine, a njegov osnovni cilj bio je poticati i osiguravati potporu razmjenama u kulturnim i društvenim temama i područjima za poboljšanje kvalitete svakodnevnog života, usluga i razmjenu informacija na programskom području.

Projekt se provodi u okviru Operativnog programa prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. i djelomično je financiran od Europske unije unutar Europskog fonda za regionalni razvoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije