OTVOREN INFO telefon za starije osobe

Imate više od 60 godina i želite se informirati o svojim pravima? Zanima Vas razlika između ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju? Želite znati kako zaštiti svoju imovinu i zaštititi se od prijevare? Nazovite INFO telefon za starije osobe svaku srijedu na broj 099 637 9088.

Telefon je dostupan za starije osobe koje žive u Međimurskoj, Varaždinskoj ili Krapinsko-zagorskoj županiji. INFO telefon za starije osobe jedna je od aktivnosti projekta “GERO-AGE” kojem je cilj povećanje socijalne uključenosti starijih i nemoćnih osoba te smanjenje njihove diskriminacije kroz podizanja svijesti zajednice.

Projekt provodi udruga ACT Grupa u partnerstvu sa Centrom za pomoć u kući Međimurske županije, Udrugom umirovljenika Grada Varaždina i Mrežom udruga Zagor.

Partneri na projektu raditi će na osvješćivanju problema nasilja nad starijim osobama (medijska kampanja), informiranju starijih osoba u svrhu sprečavanja zlouporabe ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju te kako se zaštiti od prijevare (INFO telefon i predavanja) te podizanju kvalitete života starijih osoba s ciljem njihovog zadržavanja u vlastitom domu (usluge prijevoza).

Na području Međimurske županije organizira se usluga besplatnog prijevoza korisnika liječniku i sl., dok će se u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji održati 12 besplatnih info radionica za starije osobe u svrhu sprečavanja zlouporabe ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju te zaštiti njihove osobne imovine.

Projekt traje do kraja kolovoza 2017., a financijski ga podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije