Godinama zjapi prazna: Traži se kupac Tijare u Štrigovi

Na Općinskom sudu u Čakovcu održano je ročište na kojem su Općina Štrigova i obitelj Antončić, vlasnici Tijare nikada izgrađene tvornice voćnih rakija u Štrigovi trebali pridonijeti korisnoj sudskoj odluci kojom bi općina ostvarila svoja prava, a to je dobivanje u posjed zemljište koje obitelji Antončić darovala, a obitelj Antončić da dobije kakvu takvu zadovoljštinu za zgradu koja godinama stoji izložena zubu vremena.

Prema riječima Stanislava Rebernika, načelnika Općine Štrigova, postignut je dogovor između Općine Štrigova i obitelji Anončić, prema kojemu se zgrada i zemljište mogu prodati zainteresiranom investitoru. Neobvezujuće ponude dostavljaju se u Općinsku upravu, gdje se mogu dobiti i sve potrebne informacije.

Uskoro će biti i obavljena službena procjena vrijednosti nekretnina što će biti i okvirna cijena Tijare za kupce i vlasnike. Sudski postupak između Općine Štrigova i obitelji se nastavlja i može biti prekinut onog trenutka kada se pojavi kupac, odnosno investitor.

Podsjećamo da je izgradnja Tvornice voćnih rakija Tijara započela 2007. godine, a gradilište je tada obišao i ondašnji hrvatski predsjednik Stipe Mesić u društvu s međimurskim županom Josipom Posavcem, koje je tadašnji općinski načelnik Branko Resman izvijestio kako se radi o investiciji vrijednoj 100 milijuna kuna u kojoj će posao dobiti 300-tinjak radnika.

Problemi oko izgradnje pojavili su se godinu i pol dana kasnije kada je umro Neno Antončić, direktor Tijare i kada se građevinarima, najviše i najčešće Međimurje inženjeringu nisu uplaćivani novci za obavljene radove. Javi li se kupac i investitor, mnoge bi stvari bile bolje i jasnije, a Tijara bi mogla od trenutnog rugla i problema uistinu postati “kruna” štrigovskog kraja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije