OPĆINA ŠTRIGOVA Prodana Tijara, a studenti dobili novčanu pomoć

Nakon dugo vremena i velikog truda kojeg su uložili oćinski čelnici, u prvom redu načelnik općine Stanislav Rebernik i njegov zamjenik Damir Kovačić, prodana je građevina Tijara nikada dovršena tvornica voćnih rakija u Jalšovcu.

Tijaru je kupila tvrtka NDK d.o.o. iz Svetog Urbana za 826.620 kuna. Kako je riječ o domaćoj i uglednoj obiteljskoj tvrtki, sigurno je kako će građevina biti uređena i u njoj se odvijati određeni poslovi.

Općina Štrigova zaprimila je 42 zamolbe studenata za isplatu jednokratne novčane pomoći, a nakon pregleda utvrđeno je kako kriterije zadovoljava 41 zamolba.

Općinsko vijeće odlučilo svakom studentu isplatiti po 1.500 kuna, odnosno općina je za ovu namjenu dala ukupno 61.500 kuna.

Općini je na ime šteta od elementarnih nepogoda Hrvatska vlada isplatila 459.222 kune, koje će se oštećenim poljoprivrednicima početi isplaćivati narednih dana.

Kako je u ovim vijestima uglavnom riječ o novcima, podatak i kako je općina za 99.000 kuna kupila nekretninu Lovrenčić, koja se nalazi ispod crkve Svetog Jeronima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije