U Međimurju sve veći ineteres za polaganje majstorskih ispita

Na upravo završenim ispitnim rokovima, u organizaciji Obrtničke komore Međimurske županije, majstorske ispite uspješno je položilo 13 kandidata, dok je 4 kandidata polagalo ispite o stručnoj osposobljenosti.

U jesenskom roku, majstorski ispit polagali su očni optičari, frizeri, dimnjačari, kuhari, automehaničar, autoserviser i elektroinstalater iz Međimurske, Varaždinske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije. Ispit o stručnoj osposobljenosti uspješno su položili maseri, cvjećar-aranžer i građevinski staklar.

Već idući tjedan započinje posljednji ovogodišnji ispitni rok za koji su se prijavili budući majstori soboslikari-ličioci, bravar i strojobravar.
Zainteresirani kandidati za polaganje majstorskih ispita (koji su uvjet za otvaranje obrta većine djelatnosti i jedan od uvjeta za dobivanje licence za primanje naučnika na praksu) u proljetnom ispitnom roku koji će se održati u veljači iduće godine trebaju se javiti najkasnije 45 dana prije početka roka, odnosno do 19. prosinca 2014. godine.

Cijena ispita iznosi 2.600 kuna, uz mogućnost povrata troškova od strane Ministarstva poduzetništva i obrta. Detaljne informacije možete saznati u Obrtničkoj komori Međimurske županije na broj telefona 040 313-971. Kontakt osoba je Robert Varga, stručni suradnik za obrazovanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije