U Macincu počela sanacija i obnova objekta ambulante i ljekarne

>> U Macincu počela sanacija i obnova objekta ambulante i ljekarne

Za Dan Macinca koji se obilježava u kolovozu, predsjednik VMO Macinec Željko Kofjač najavio je planirane radove u naselju za ovu godinu.

Nakon što su stručne službe Općine Nedelišće pribavile svu potrebnu dokumentaciju, započela je prva faza obnove objekta u Glavnoj ulici u kojem se nalazi Ljekarna Petek i ambulanta opće medicine Doma zdravlja Čakovec. Za planirane radove sanacije i adaptacije objekta u proračunu Općine Nedelišće (odnosno VMO Macinec) osigurana su financijska sredstva i to u iznosu od cca 300.000 kuna.

Radnici Tesarskog obrta Celinger sredinom mjeseca listopada započeli su predviđene radove sanacije objekta. U prvoj fazi sanacije i adaptacije srušen je dio objekta koji godinama nije bio u funkciji jer je bio dotrajali i u ruševnom stanju, te je nakon toga obavljena zamjena potrebnih dijelova krovišta, prekrivanje krovišta i ostali neophodni građevinski radovi.

Nakon završnih radova prekrivanja objekta ove godine u planu je još izrada i montaža nadstrešnice koje dosada nije bilo ispred ulaza u ljekarnu i ambulantu. Ovim radovima produžuje se vijek trajanja objekta i dobiven je novi, ljepši izgled objekta koji se nalazi uz glavnu prometnicu i služi ne samo mještanima Macinca, nego i mještanima okolnih naselja i prolaznicima.

Za iduću godinu planiraju se radovi sanacije pročelja objekta, zamjena prozora i vrata, te uređenje ulaza u ljekarnu i ambulantu uz izgradnju nove rampe za osobe sa invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti kako bi se i njima omogućio lakši ulaz.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije