Međimurski voćari na Jabučnim danima u Đakovu

Minulog vikenda u Đakovu, prijestolnici slavonske kulture, ljepote, gastronomije, obrtništva i voćarstva, održani su Jabučni dani, 13. županijska i 9. regionalna i 7 međunarodna izložba jabuka Đakovo 2014., koji su okupili stotine izlagača iz regije i domovine, a među njima bili su u predstavnici naše županije.

Svoj štand u Đakovo imala je Međimurska udruga za integriranu proizvodnju voća, koju su predstavljali njezin predsjednik, tajnik i član Tomislav Horvat, Mladen Novak i Zdravko Šafarić, koji su uspostavili nove kontakte s voćarima agronomima i trgovačkim kućama, te obnovili prijašnja poznanstva.

Njih trojica sudjelovali su i na okruglim stolovima, stručnim i tematskim predavanjima te predstavili međimursko voćarstvo, poglavito jabuke i sve zastupljenije bobičasto voće (kupina, aronija, malina, borovnica….). U sklopu izložbe održan je i 6. tradicijsko – obrtnički sajam Đakovo Expo – Zlatne ruke Đakovo 2014.

Podsjećamo, prošle godine je Međimurska županija bila Županija gost i ostavila odličan utisak na organizatore i posjetitelje koji su se u velikom broju i ove godine na dojmovima lanjskog nastupa i ugleda naše županije okupili oko štanda međimurskih voćara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije