Razkrižje prihvaća priključenje štrigovske kanalizacije

– Slovenska općina Razkrižje spremna je pomoći Općini Štrigova da svoju kanalizacijsku mrežu, naravno kada bude izgrađena, priključi na pročistač Gibina, rekao je za vrijeme svog boravka u Štrigovi, Stanko Ivanušič, župan Razkrižja.

– Spremni smo pomoći našim dragim susjedima, na način da se na naš pročistač priključi između 800 i 1000 kućanstava. Općina Razkrižje već je donijela odluku o tome, a sada čekamo pozitivan odgovor iz Vlade Republike Slovenije, koja treba dati svoje mišljenje, obzirom da je pročistač Gibina financiran i sredstvima Republike Slovenije i Europske unije.

Neslužbeno doznajem kako slovenska Vlada neće činiti nikakve probleme jer je svima u interesu da pročistač radi punim kapacitetom, što ovog trenutka nije tako jer Razkrižje i kolna slovenska naselja nemaju toliki broj domaćinstava, naglasio je Ivanušić, te pozvao sve kako je kazao, drage Međimurke i drage Međimurce i sve Hrvate na priredbu “Pozdrav jeseni” koja će se održati 15. kolovoza u Razkrižju i dodao kako će taj dan granica biti otvorena za sve ljude koji žele doći na ovu tradicionalnu priredbu koja spaja Hrvate i Slovence.

Za kanalizacijsku mrežu naselja Štrigova, Općina Štrigova ima sređenu svu dokumentaciju, a novce očekuje iz EU fondova prema kojima je projekt kandidirala. Načelnik Štrigove Stanislav Rebernik i njegov zamjenik Zdravko Sabolčec, zahvalili su Ivanušiću na ovoj ponudi koja će čitavi projekt kanalizacije učini jeftinijim za oko milijun eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije