INA potpisuje povijesni ugovor za Međimurje: Dolazi 360 milijuna kuna

Kako doznajemo sutra, 14. siječnja 2014. godine potpisuje se ugovor za najveću investiciju u povijesti Međimurja – pokretanja proizvodnje u INA-inim plinskim poljima Zebanec, Vučkovec i Vukanovec, ali i potencijalno pokretanje proizvodnje i na drugim lokacijama na području Međimurja.

Ovaj povijesni ugovor time obuhvaća jednu od najvećih investicija u istraživanju i proizvodnji na području kopnene Hrvatske, a prema informacijama kojima raspolažemo ukupna vrijednost svih radova temeljem ovog ugovora za 2014. godinu je približno 360 milijuna kuna.

Iako se sami ugovori potpisuju s nizom hrvatskih kompanija poput Đure Đakovića, Viadukta, Montmontaže, Siemensa na ovu se investiciju gleda kao na pokretača međimurskog i energetskog, ali i građevinskog sektora.

Samom potpisivanju ugovora, koje će se održati u Multimedijalnoj dvorani TIC-a, prisustvovati će predsjednik Uprave INA-e Zoltan Aldott, ministar gospodarstva RH Ivan Vrdoljak, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović i župan Međimurske županije Matija Posavec, kao i predstavnici vodećih izvođača radova te mnogi drugi visoki uzvanici i gosti.

Ovim ugovorom se nadamo da će barem jedan dio od 7.883 nezaposlena Međimurca naći posao te će se podići gospodarska aktivnost, a o čemu se govori već godinama na žalost bez uspjeha.

Je li ovo napokon svjetlo na kraju tunela i je li ovo početak realizacije plana i programa izvršne vlasti Međimurja ćemo tek vidjeti. U svakom slučaju čini se da se stvari počinju micati s mrtve točke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije