U Štrigovi otvorena tvrtka Eurobio za preradu biomase u biodizel

Na 3. sjednici Općinskog vijeća Općine Štrigova na aktualnom satu bilo je istaknuto kako je u Jalšovcu bb registrirana talijanska tvrtka Eurobio d.o.o. koja se bavi preradom biomase (granje, kukuruzovina, slama) u biodizel. Iz tvrtke su zainteresirani za izgradnju pogona te namjene, gdje bi u prvoj fazi zaposlili 19 ljudi, a početak prerade bio bi treći mjesec 2014. Sada su u fazi prikupljanja dozvola kod nadležnih institucija za takvo postrojenje.


Pokrenut postupak za prijem na stručno osposobljavanje

Između ostalog, iz aktualca izdvajamo da će čišćenje snijega na općinskim cestama vršiti “Mehanizacija Čavničar” i kupljeno je 25 tona soli za soljenje cesta. Načelnik Stanislav Rebernik je u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje pokrenuo postupak za prijem na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, na godinu dana gdje sve troškove snosi Zavod.


Sankcije za sve one koji nemaju prijavljeno boravište na području općine, a tamo žive

Načelnik je temeljem upita vijećnika Antuna Antonie dao objašnjenje o sufinanciranju vrtića, gdje je odlukom Općinskog vijeća propisano da bi djeca stekla to pravo, roditelji i dijete moraju imati boravište na području Općine Štrigova. Predloženo je da se od nadležnih institucija zatraži postavljanje defibrilatora u mjestu Štrigova. Vijećnik Stjepan Pozderec predlaže da se uputi dopis Policijskoj upravi Čakovec sa zamolbom da se izvrše zakonom dozvoljene sankcije za sve one koji nemaju prijavljeno boravište tamo gdje žive. Napominje da takvih slučajeva na području Općine ima jako puno.

Predsjednik Vijeća Ivan Frlin predlaže da se javno objavi poziv svima koji su dobili ovršne prijedloge za odvoz komunalnog otpada da se jave  u ured Općine kako bi se nakon toga moglo pozvati odgovornu osobu iz Mull-transa te konkretizirati problem jer se nije svima vršio odvoz ili se uopće nije vršio odvoz, a da bi sada imali na svojim računima ovrhe.


Evidentiranje nerazvrstane ceste

Kod točke prijedloga za imenovanje ceste u Svetom Urbanu, gost je bio direktor tvrtke Geo-Gauss d.o.o., Josip Puklavec koji radi na geodetskim poslovima na toj cesti, u smislu njezine uknjižbe u zemljišnu knjigu kao vlasništvo Općine. Jednoglasno je izglasana Odluka o imenovanju ceste SVU 005. Sredinom siječnja objaviti će se javni poziv nositeljima prava na nekretninama o započinjanju postupka evidentiranja nerazvrstane ceste u k.o. Sveti Urban, gdje će vlasnici moći izvršiti uvid u geodetski elaborat izvedenog stanja predmetne ceste i zatražiti eventualna dodatna objašnjenja.


Proračun Općine Štrigova za 2014. godinu 3,4 milijiuna kuna

Jednoglasno je izglasana Odluka o prvim izmjenama i dopunama Proračuna Općine Štrigova za 2013. godine u iznosu od  3.003.500,00 kn. Sa 9 glasova usvojen je Proračun Općine Štrigova za 2014. godinu u iznosu od 3.474.000,00 kn. Jednoglasno je usvojena Odluka o Savjetu mladih čiji su članovi: Martina Filipović, Marinela Kocen, Matej Ščavničar, Ivan Novak i Miran Vinko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije