U Prelogu počela gradnja hale tvrtke Kaspar papir

Još jedna tvrtka gradi svoje pogone u Gospodarskoj zoni Sjever u Prelogu. U petak 20. rujna položen je kamen temeljac tvornice Kaspar papir u kojoj će iduće godine raditi između 20 i 30 radnika. Tvrtka se bavi proizvodnjom sublimacijskog papira, u čemu je među pet najvećih na svijetu.

Direktor Davor Belić rekao je da izvoze 99 posto proizvoda, a za Prelog su se odlučili zbog brzine u ishođenju dokumentacije, podrške lokalne vlasti, stručne radne snage i geografskog položaja, javlja Prelog.hr.

– Prelog je mikro sredina koja pruža natprosječno kvalitetne temelje za širenje, rast i zapošljavanje ljudi. Ugodno sam iznenađen brzinom i načinom na koji je odrađena kompletna projektna dokumentacija i građevinska dozvola. Vrijednost izgradnje hala i strojeva je 25 milijuna kuna u trogodišnjem ciklusu – rekao je direktor D. Belić.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek rekao je da ga raduje nova investicija u Gospodarskoj zoni Sjever koja se širi, i u njoj već radi blizu 800 ljudi, s time da ima naznaka da bi do kraja godine u njoj radilo blizu tisuću radnika. Zahvalio je investitorima na tome što su za gradnju izabrali Prelog.

– Prepoznali su kvalitetne ljude, radni kadar i dobar tim ljudi u Gradu koji će u kratkom roku otkloniti prepreke, što možda u drugim sredinama traje duže. Ljestvica je ovdje visoko postavljena već dugi niz godina – kazao je gradonačelnik Lj. Kolarek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije