FOTO: Položen kamen temeljac za kapelicu u romskom naselju Sitnice

>> FOTO: Položen kamen temeljac za kapelicu u romskom nasleju Sitnice

U romskom naselju Sitnice u ponedjeljak je uz prisustvo mnogih žitelja, gradonačelnika Dražena Srpaka, župnika Tomislava Antekolovića, predsjednika Roma Međimurske županije Željka Baloga te predsjednika VMO Sitnice Milorada Mihanovića svečano je postavljen kamen temeljac za sakralni objekt kapelicu – poklonac.

Župnik Antekolović za vrijeme služenja mise i molitve istaknuo je zasluge Grada i gradonačelnika za ostvarenje ovog obećanja datog u travnju ove godine za vrijeme otkrivanja “križnog drva” u naselju. Gradonačelnik je u svom obraćanju naglasio da mu je drago što sve više nestaje podjela na “naše” i “vaše ” te se sve više osjeća zajednički suživot, javlja Muralist.

Te riječi potvrdio je i predsjednik VMO Milorad Mihanović zadovoljan što se ovaj projekt ostvario, a njegovi sužitelji sve više odlaze u crkvu i poistovjećuju se sa svim drugim vjernicima. Željko Balog rekao je da će ovo biti putokaz i svim drugim romskim naseljima u Međimurju.

Sam objekt poklonca biti će veličine oko 5 kvadrata, a unutar njega nalazit će se slika Svete obitelji Marije i Josipa. To je idejno rješenje arhitekta Klemenčića. Financiranju samog objekta prihvatili su se sami žitelji Sitnica uz pomoć Grada i župe Mursko Središće.

I na kraju moramo istaknuti veliki doprinos župnika Tomislava Antekolovića u provedbi ovog projekta, a zanimljiva je bila i njegova izjava o mogućnosti školovanja nekog od djece iz romske populacije za svećenika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije