Na Pomurskom sajmu AGRA 2013 uspješno izlagali i međimurski poduzetnici

Na 51. po redu sajmu poljoprivrede i prehrane AGRA 2013 koji se u Gornjoj Radgoni održava od 24. do 29. kolovoza, među ukupno 1730 izlagača izlagali su i naši poduzetnici. Iz Hrvatske je izlagalo 14 direktnih izlagača dok ih je 13 bilo nazočno preko predstavnika u Sloveniji.

U organizaciji Udruge obrtnika i poduzetnika Nedelišća na preko stotinjak metara izložbenog prostora predstavili su se poduzetnici: Bačvarija Pozvek, Strojarstvo Branilović, ElektroNovak, Bačvarija Srnec, Toroid energija d.o.o. te sama Udruga UPO Nedelišće, dok su na vanjskom prostoru svoje proizvode izložili Megametal d.o.o. i Strojarstvo Čalopek d.o.o.

Nakon ulaska Hrvatske u EU ovo je prvi značajniji nastup van granica naše zemlje i valja spomenuti da je prelazak preko granice s izložbenim eksponatima protekao bez problema.

Sajam je otvorila predsjednica Vlade Slovenije gđa Alenka Bratušek a na otvorenju je bilo nazočno nekoliko visokih delegacija iz susjednih država. Hrvatsku je predstavljao ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina sa suradnicima koji je poslije otvaranja sajma posjetio štand međimurskih poduzetnika te se sa njima zadržao u dužem razgovoru i razgledavanju izložbenih eksponata.

Međimurski poduzetnici izazvali su značajan interes svojim nastupom na tom najvećem sajmu poljoprivrede i prehrane u ovom dijelu Europe, te se s pravom nadaju da će nakon završetka sajma imati i određene pozitivne rezultate na ovom dijelu tržišta.

U nedjelju, 30. kolovoza na sajmu u sklopu protokola, sudjelovao je i Puhački orkestar Nedelišća i Mažoretkinje Nedelišća koji su atraktivnim nastupom plijenili pažnju posjetitelja.


Tom prilikom sajam su posjetili načelnik općine Nedelišće Darko Danija i njegova zamjenica Ivanka Novak.

Na štandu poduzetnika iz Nedelišća bilo je više važnih posjeta među kojima spominjem direktora sajma Janeza Erjavca sa suradnicima, novinare iz zagrebačkih medija i mnoge druge poznate osobe.

Za narednu 2014. godinu dogovoreno je i potvrđeno da će zemlja partner sajma biti upravo Hrvatska. Usprkos promjenjivom vremenu i povremenoj kiši, sajam je u prva tri dana bio odlično posječen, a organizatori procjenjuju da će ovogodišnji sajam vidjeti preko 120.000 posjetitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije