Delegacija Veleposlanstva SAD-a u posjetu Centru znanja MŽ

Delegacija Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država koju je predvodio ekonomski savjetnik veleposlanika Thomas Johnston u utorak 23. srpnja 2013. godine boravila je u posjetu Čakovcu, točnije Ljetnoj tvornici znanosti i Centru znanja Međimurske županije.

Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o. i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) ugostili su delegaciju u Centru znanja Međimurske županije s ciljem razmatranja mogućnosti buduće suradnje, ali i informiranja predstavnika Veleposlanstva o aktualnim razvojnim projektima i mogućnostima ulaganja. Treba napomenuti da je održavanje dobrih i konstruktivnih odnosa sa stranim diplomatskim predstavništvima važan čimbenik uspjeha dugoročnih razvojnih projekata.

Nakon prezentacije projekta Centra znanja, Johnston je bio iznenađen opsegom projekta te je podržao koncept koji uključuje sinergiju različitih razvojnih, obrazovnih i institucija za potporu gospodarstvu, a sve s ciljem jačanja konkurentnosti Međimurske županije u cjelini.

Kao iskaz podrške strateškom projektu Centra znanja sastanku je prisustvovala zamjenica župana Sandra Herman te gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i njegov zamjenik Mario Medved, čiji je stav prema cijelom projektu zanimao i Johnstona.

Obilasku Centra znanja prethodio je posjet Ljetnoj tvornici znanosti, ove godine smještenoj u Tehničkoj školi Čakovec, a Veleposlanstvo SAD-a jedan je od ključnih donatora koji su omogućili njeno održavanje. Jedan od organizatora je Institut sinergije znanosti i društva inkubiran u TICM-u.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije