Ljetna sanacija i obnova prometnica u gradu Čakovcu

Grad Čakovec objavljuje raspored planiranih radova na cestama za ljeto 2013. godine te informaciju o obavljenim rekonstrukcijama od lipnja ove godine. Namjera im je povećanje stupnja sigurnosti svih sudionika u prometu te realizacija programa “Sanacija cesta” Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo.

Sve radove izvodi čakovečka “Tegra” jer su preuzimanjem održavanja cesta od ŽUC-a prošle godine, preuzeli i ugovor o održavanju koji je potpisan sa Tegrom d.o.o. Do sada su završili rekonstrukciju Ulice Stjepana Radić u dužini 185 metara, širine 8 metara sa nogostupom, a vrijednost radova iznosila je 180 tisuća kuna.

Završena je rekonstrukcija Kalničke ulice u dužini 415 metara, širine 7 metara u vrijednosti 305 tisuća kuna te je obnovljena cesta sa nogostupom u Ulici Ante Starčevića od željezničkog prijelaza Buzovec do mosta u dužini 141 metar i širini 7 metara. Ovi radovi stajali su 156 tisuća kuna.

Trenutno se izvode radovi na zaštitnom pojasu između nogostupa i ceste na prometnici Novo Selo Rok – Mihovljan u dužini 1880 metara, širine jedan metar, a vrijednost radova je 100 tisuća kuna. Iz Grada mole vozače za strpljenje jer se radovi izvode radi povećanja stupnja sigurnosti svih sudionika u prometu.

Zbog istih razloga mole vozače i pješake na povećano strpljenje u mjesecu kolovozu na sljedećim prometnicama: u Zrinsko – franskopanskoj ulici će se od pošte do hotela Park provoditi sanacija postojećeg kolnika u dužini 410 metara uz vrijednost radova od 340 tisuća kuna te u Ulici dr. Ivana Novaka gdje će se obnoviti cesta u dužini od 800 metara, a radovi će stajati 780 tisuća kuna.

Radi korištenja godišnjih odmora nadaju se da će gužve na navedenim pravcima biti manje te da će kvaliteta radova opravdati uložena sredstva i povećati sigurnost u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije