Tvrtka Betex iz Belice završila u stečaju

Trgovački sud u Varaždinu donio je rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad tvrtkom Betex iz Belice. Za stečajnog upravitelja imenovan je Zvonko Hrain iz Varaždina. Sud je pozvao vjerovnike da u roku od 30 dana od dana objave oglasa o otvaranju stečajnog postupka prijave svoje tražbine stečajnom upravitelju.

Ispitno ročište zakazano je za 9. srpnja, a istog dana održat će se i ročište vjerovnika na kojem će se na temelju izvješća stečajnog upravitelja odlučivati o daljnjem tijeku stečajnog postupka. Prema podacima koje je nedavno objavila Porezna uprava, Betex je dužan više od 28 milijuna kuna.

– Imamo popis s tridesetak radnika koji će prijaviti potraživanja na ime otpremnina koje nisu dobili – kaže sindikalist Josip Vidović. Betex je bila jedna od većih hrvatskih tvrtki za proizvodnju zaštitne radne odjeće i promotivnog tekstila. Imala je i razvijen trgovački lanac. Prošle godine počeli su veći problemi u poslovanju koji su doveli do otpuštanja radnika.

Uprava je prošlog ljeta najavila restrukturiranje radi spašavanja 200 radnih mjesta, očekujući izlazak iz krize do kraja 2012. godine uz pomoć strateškog partnera. U međuvremenu je osnovana nova tvrtka sličnog imena, B.tex.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije